Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Lasten ja nuorten liikunnan kehittämiseen 1,7 miljoonaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö 11.2.2014 12.34
Uutinen

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt lasten ja nuorten liikunnan valtakunnalliseen ja alueelliseen kehittämiseen yhteensä 1 700 000 euroa. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista. Avustusmääräraha oli noin 20 prosenttia pienempi kuin vuonna 2013.

Lasten ja nuorten liikunnan kehittämisen avulla toteutetaan hallitusohjelman linjauksia koko elämänkaaren mittaisen liikunnan sekä harrastusmahdollisuuksien tasa-arvon edistämisestä lasten ja nuorten keskuudessa. Päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten fyysisen aktiivisuuden määrää suositusten mukaiseksi.

Avustetut hankkeet kohdentuivat perheliikuntaan, alle kouluikäisten ja kouluikäisten liikuntaan, syrjäytymisen ehkäisyyn, lasten ja nuorten liikunnan kehittämistä tukeviin toimenpiteisiin sekä muihin hankkeisiin.

Suurin avustus myönnettiin Valo ry:lle lasten ja nuorten liikunnan kokonaisvaltaiseen, laaja-alaiseen ja pitkäjänteiseen valtakunnalliseen kehittämiseen. Alle kouluikäisten kokonaisuudessa rahoitettiin yhtä varhaiskasvatuksen liikunnan kehittämishanketta.

Kouluikäisten kokonaisuudessa avustettiin monipuolisesti kouluikäisten fyysistä aktiivisuutta, liikuntaa ja hyvinvointia eri näkökulmista edistäviä sekä valtakunnallista Liikkuva koulu -ohjelmaa tukevia hankkeita. Mukana oli muun muassa arkiliikunnan edistämistä sekä verkkoympäristöjen ja yläkoululaisten kerhotoiminnan kehittämistä.

Syrjäytymisen ehkäisyn ryhmässä uusi avaus oli Vammaisurheilu ja -liikunta ry:n hanke, jossa liikuntaseuratoimintaa kehitetään avoimemmaksi kaikille vammaisille ja/tai erityistä tukea tarvitseville lapsille.

Myönnetyt avustukset (pdf)

Palaa sivun alkuun