Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Opetus- ja kulttuuriministeriö Educa-messuilla

Opetus- ja kulttuuriministeriö 21.1.2020 12.52
Uutinen
Educa-messujen 25. juhlavuoden tunnus.

Educa-messut järjestetään tänä vuonna Helsingin messukeskuksessa 24. - 25.1.2020. Opetus- ja kulttuuriministeriö osallistuu Educa-messuille omalla osastollaan 6H58. Opetusministeri Li Andersson sekä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen vierailevat messujen aikana ministeriön osastolla. Heitä nähdään ja kuullaan myös erilaisissa keskusteluissa messulavoilla. Ministerien lisäksi ministeriön osastolla ja ohjelmalavoilla on mukana mittava joukko ministeriön asiantuntijoita.

Messut järjestetään tänä vuonna 25. kerran. Messut ovat Pohjoismaiden suurin opetusalan tapahtuma. Messuilla käy vuosittain noin 20 000 kävijää.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjelma messuosastolla koostuu ministerivierailuista. Vierailujen yhteydessä opetusministeri Li Andersson sekä tiede ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen vastaavat messuvieraiden kysymyksiin ja kuulevat samalla messuvieraiden näkemyksiä koulutusselonteon tavoitteista ja teemoista.

Vierailut on jaettu kahdelle päivälle. Messujen avajaispäivänä, perjantaina, osastolla messuvieraiden kanssa koulutusselonteosta keskustelee tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen. Keskustelu alkaa klo 13.

Klo 14 ministeri Kosonen julkistaa Utelias luokka -pilotin tulokset. Pilotin tavoitteena oli saada uutta tietoa tavoista tukea lasten ja nuorten kriittisen ajattelun, luovuuden ja empatiataitojen kehittymistä. Kososen lisäksi hanketta esittelevät toiminnanjohtaja Juha-Matti Latvala Niilo Mäki -instituutista ja aivotutkija Katri Saarikivi Helsingin yliopistosta.

Ministeri Kosonen osallistuu myös keskusteluun Teacher Education and it´s Needs for Development in Finland messujen Equity-lavalla klo 16.30 - 17.30.

Opetusministeri Li Andersson vastaa messuvieraiden kysymyksiin ja kuulee evästyksiä koulutusselonteon valmisteluun ministeriön osastolla lauantaina klo 13.45.

Ministeriön osaston ohella koulutusselontekoon tarvittavista koulutuksen ja tutkimuksen linjauksista keskustellaan messujen Visio-ohjelmalavalla klo 14.45 - 15.30. Opetusministerin lisäksi keskusteluun osallistuvat kansliapäällikkö Anita Lehikoinen sekä valtiosihteeri Tuomo Puumala. OAJ:stä keskusteluun osallistuvat varapuheenjohtaja Petri Kääriäinen, Päivi Koppanen, Anita Pakanen sekä koulutusjohtaja Heljä Misukka. Messuosastolla on mahdollista osallistua myös koulutusselonteon verkkokyselyyn.

Ministerien lisäksi messuosastolla on mukana runsas joukko ministeriön asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin oppivelvollisuuden laajentamisesta, opiskelijavalintauudistuksesta, jatkuvasta oppimisesta sekä oikeus oppia -hankkeesta.

Opettajankoulutusfoorumi järjestää Tieto-lavalla Hyvinvoiva oppimisyhteisö luodaan yhdessä -keskustelun lauantaina 25.1. klo 11.30 - 12.15. Paneelissa keskustellaan muun muassa opettajankoulutuksen uusista malleista, jotka on luotu hyvinvoinnin ja opettajien osaamisen edistämiseksi kouluissa ja oppilaitoksissa.

Kiinnostus suomalaiseen koulutusjärjestelmään näkyy myös Educassa. Juhlavuoden kunniaksi Educa tarjoaa tänä vuonna kansainvälisille opetus- ja kasvatusalan toimijoille mahdollisuuden tutustua Suomen koulutusjärjestelmään ja sen kehitystyöhön. Opetus- ja kulttuuriministeriö, OAJ:n ja Opetushallitus ovat yhteistyönä rakentaneet messuille ohjelmakokonaisuuden, jonka pääteemana on koulutuksen kestävä kehitys ja sen edistäminen.

Lisätietoja:

Viestintäasiantuntija Tea Rantanen, 0295 339 254 ja 050 355 9295, [email protected]

Hanna Kosonen Koulutus Li Andersson
Palaa sivun alkuun