Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Mnisteriö hallinnonaloineen mukana Porissa
SuomiAreenan teemana tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot

Opetus- ja kulttuuriministeriö
11.7.2019 15.12
Uutinen
SuomiAreena ilmapalloja.

Porissa 15.–19. heinäkuuta järjestettävän SuomiAreena-keskustelutapahtuman pääteemoina ovat tänä vuonna tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Viiden päivän aikana järjestetään parisataa tilaisuutta. Myös opetus- ja kulttuuriministeriö hallinnonaloineen näkyy tapahtumassa pitkin viikkoa. Tässä tärppejämme viikon varrelle.

SuomiAreena-tapahtumaviikon avaa maanantaina 15.7. klo 9.40 opetusministeri Li Andersson. Ministeri myös osallistuu maanantaina klo 14.30 Puretaan byrokratiaa, rakennetaan ihmisen kokoista sosiaaliturvaa -keskusteluun.

Opetus- ja kulttuuriministeriön yhteydessä toimiva Suomen Unesco toimikunta on mukana järjestämässä Innovaatioilla kohti kestävää kehitystä -keskustelua maanantai iltapäivällä klo 13.

Tiistaina 16.7. klo 13 ministeri Andersson on mukana ammattiin opiskelevien jaksamiseen liittyvässä keskustelussa Me pidetään teistä huolta sit kun te ootte vanhoja  – opiskelukyvystä työkykyyn sekä klo 14.30 nuorten ilmastoaiheisessa keskustelussa Nuoret vaativat: Tuntekaa vapina – ilmastokapina!.

Keskiviikkona 17.7. klo 13 Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on mukana järjestämässä Ainako mun pitää oppia? -paneelia jatkuvasta oppimisesta ja tulevaisuuden työelämästä. Klo 16 tulevaisuuden vanhempainillan virittelee lavalle Opetushallitus kumppaneineen ja torstaina 18.7. klo 14.30 lavalla puhutaan muutoksesta ja oppimisesta Muutos on uusi normaali – oppimalla menestymme -keskustelussa. 

Torstaina klo 16 Suomen Akatemian kumppaneineen järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan tutkimuksen keinoista löytää uusia ratkaisuja kestävämpään vaatebisnekseen.

Torstaina klo 17.30 paneudutaan oppimistuloksiin ja koulutuspolitiikkaan PISA-tutkimuksen voima ja vaikutukset -paneelissa, johon osallistuu opetus- ja kulttuuriministeriöstä opetusneuvos Najat Ouakrim-Soivio.

Perjantaina 19.7. klo 10 opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen puntaroi kansainvälistymiseen liittyviä kysymyksiä Fulbright-säätiön järjestämässä Kamalan ihana Amerikka – Kansainvälisyys tuo sivistystä! -keskustelussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön osalta SuomiAreena viikon päättää perjantai iltapäivällä klo 13 ministeriön kumppaneineen järjestämä Pitääkö olla huolissaan – kuka pärjää ja millä osaamisella? -keskustelu, jossa visaisia kysymyksiä paneelissa puntaroivat kansliapäällikkö Anita Lehikoisen lisäksi ennakoinnin asiantuntija, tulevaisuudentuntija ja digitaalitaitaja. Takaako osaava työvoima menestyvän Suomen ja mitä se vaatii osaamiselta ja sen uusintamiselta? Löytyykö koulutuksesta, tutkimuksesta ja innovaatioista polku työllisyyteen ja hyvinvointiin?

Porissa kannattaa poiketa myös Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n pop up -koulussa ja Kansalaistorin Ammattiosaamisen asialla -teltalla, joissa paikalla on mm. Opetushallituksen asiantuntijoita.  

SuomiAreenan keskusteluita voi seurata suorana mtv-palvelussa. Keskusteluihin pääsee mukaan myös sosiaalisessa mediassa tunnuksella #SuomiAreena.

Sivun alkuun