Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Tekijänoikeuksia juhlitaan teemapäivänä

Opetus- ja kulttuuriministeriö 23.4.2012 12.02
Uutinen

Maailman henkistä omaisuutta juhlitaan huhtikuussa, jolloin vietetään sekä WIPOn henkisen omaisuuden päivää että Unescon kirjan ja tekijänoikeuden päivää. Suomessa tekijänoikeutta juhlistetaan mm. ajankohtaisseminaareilla.

Tekijänoikeuspäivää vietetään maanantaina 23. huhtikuuta. Suomen Tekijänoikeuspäivässä yhdistyy kaksi kansainvälistä juhlapäivää: maailman henkisen omaisuuden päivä (26.4.) ja Unescon kirjan ja tekijänoikeuden päivä (23.4.)

Tekijänoikeuspäivän päätapahtuma on Helsingin Tennispalatsissa järjestettävä seminaari, jonka teemana on Luova ala ja media digimurroksessa. Lisäksi päivään liittyy mm. toimintaa kouluissa sekä tietoiskukampanja elokuvateattereissa.

Tekijänoikeuspäivän järjestämistä koordinoi Luovan työn tekijät ja yrittäjät (Lyhty) yhteistyössä Tekijänoikeusakatemian ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Maailman henkisen omaisuuden päivä, jota vietetään 26. huhtikuuta, on YK:n erityisjärjestö WIPOn (World Intellectual Property Organisation) perustama. Päivän tavoitteena on kiinnittää huomiota luovuuden ja keksintöjen merkitykseen.

Tämän vuoden kansainvälinen yleisteemana on Visionääriset innovaattorit. Suomen pääjuhlaa vietetään Helsingin suomalaisella klubilla teemalla Keksinnöt tuotteiksi – tuotteet markkinoille.

Tilaisuuden järjestävät Patentti- ja rekisterihallitus, Keksijöiden keskusliitto sekä Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistys, jonka www-sivujen kautta tilaisuutta voi myös seurata verkossa

Linkkejä:

Palaa sivun alkuun