Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Tiedeinstituuteille oma foorumi

Opetus- ja kulttuuriministeriö 23.5.2012 10.24
Uutinen

Ulkomailla toimivien suomalaisten tiedeinstituuttien (Ateena, Japani, Lähi-itä ja Rooma) sekä tutkimusta tekevien ja tiedettä edistävien kulttuuri-instituuttien (Lontoo, Madrid ja Saksa) johtajat perustivat tiedeinstituuttifoorumin Helsingissä 21.5.2012.

Tiedeinstituuttifoorumi edistää tiedeinstituuttien toimintaa, niiden tunnettuutta ja vahvistaa tiedeinstituuttien välistä yhteistyötä. Se käynnistää myös yhteisiä tutkimushankkeita ja virittää yhteiskuntapoliittista keskustelua tieteen perustalta. Tiedeinstituuttifoorumin yhtenä tavoitteena on tukea kansainvälisesti merkittävää suomalaista tiedettä. Tiedeinstituuttifoorumi osallistuu Helsingissä järjestettäville tieteen päiville tammikuussa 2013.

Suomella on 17 tiede- ja kulttuuri-instituuttia eri puolilla maailmaa. Instituutit ovat keskeinen osa Suomen kansainvälistä kulttuurivaihtoa. Lisäksi ne tukevat merkittävästi kulttuurivientiä ja suomalaisen tutkimuksen kansainvälistymistä. Kaikki kulttuuri- ja tiedeinstituutit ovat itsenäisiä yleishyödyllisiä organisaatioita, joita ylläpitää yksityinen säätiö tai rahasto. Instituuttien perusrahoitus tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Lisätietoja:
Tiedeinstituuttifoorumin puheenjohtaja Ari Kerkkänen (Suomen Lähi-idän instituutti) +358 40 772 8188.

Palaa sivun alkuun