Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Tieteellisten seurain valtuuskunnan asemasta säädetään lailla

Opetusministeriö
Julkaisuajankohta 17.8.2006 10.58
Tiedote -

Liittyy VN-listaan

Valtioneuvosto päätti torstaina Tieteellisten seurain valtuuskunnan asemaa koskevan lakiesityksen antamisesta eduskunnalle. Lailla selkeytetään valtuuskunnan oikeudellista asemaa ja saatetaan valtuuskuntaa ja sen järjestysmuotoa koskeva sääntely ajanmukaiselle tasolle. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina 18.8.

Esityksen mukaan valtuuskunta tulisi olemaan julkisoikeudellinen yhteisö, jonka asema olisi kuitenkin hyvin itsenäinen. Valtuuskunnan tehtävät säilyisivät ennallaan eli sen tehtävänä olisi edistää tieteellisten seurojen toimintaedellytyksiä ja yhteistyötä sekä kehittää eri tavoin tieteellistä julkaisutoimintaa ja tutkimustulosten levittämistä ja hyväksikäyttöä.

Tieteellisten seurain valtuuskunta on tieteellisten seurojen valtakunnallinen yhteistoimintaelin. Sen tehtävänä on edistää seurojen toimintaedellytyksiä, kehittää kotimaista ja kansainvälistä tieteellistä yhteistyötä ja tieteellistä informaatiota. Valtuuskunta toimii pääasiassa opetusministeriön vuosittain myöntämän harkinnanvaraisen valtionavun turvin.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan vuoden 2007 alussa.
_ _ _

Lisätietoja:
- korkeakouluneuvos Juhani Hakkarainen, puh. (09) 160 77432, [email protected]

 
Sivun alkuun