Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Työryhmä valmistelemaan opintotuen kehittämistä

Opetus- ja kulttuuriministeriö 21.5.2012 14.23
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan opintotuen rakenteellista kehittämistä. Työryhmän tehtävänä on valmistella opintotukeen muutoksia, jotka parantavat opintotuen käyttöastetta sekä mahdollistavat tavoitteellisen ja täysipainoisen opiskelun ja valmistumisen tavoiteajassa.

Työryhmän tehtävänä on pohtia muun muassa täysipainoisen opiskelun mahdollistavaa tuen tasoa, rahamuotoisen tuen kehittämismahdollisuuksia, opintolainan käyttökelpoisuuden parantamista, opintotukikannustimia sekä toisen asteen opiskelijoiden opintotuen kehittämistarpeita.

Työryhmän puheenjohtajana toimii neuvotteleva virkamies Virpi Hiltunen opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Työryhmässä on virkamiesten lisäksi laaja edustus opiskelijajärjestöistä sekä jäsen jokaisesta hallituspuolueesta. Työryhmän esitykset valmistuvat vuoden 2012 loppuun mennessä.

Työryhmän asettamisen taustalla on hallituksen maaliskuussa kehyspäätöksen yhteydessä tekemä kannanotto, jonka mukaan opintotukeen tehdään kustannusneutraali uudistus, joka astuu voimaan vuoden 2014 alusta. Uudistuksen tavoitteena on lyhentää opiskelijoiden valmistumisaikoja parantamalla opintotuen kannustavuutta.

Työryhmän asettamispäätös valtioneuvoston hankerekisterissä.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Virpi Hiltunen 0295 3 30110

Palaa sivun alkuun