Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Arbetsgrupp bereder utveckling av studiestödet

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 21.5.2012 14.23
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet har tillsatt en arbetsgrupp för att bereda studiestödets strukturella utveckling. Arbetsgruppen har som uppgift att bereda sådana ändringar i studiestödet som förbättrar studiestödets utnyttjandegrad och möjliggör målinriktade och gedigna studier samt utexaminering på utsatt tid.

Arbetsgruppen har som uppgift att dryfta bl.a. en nivå på stödet som möjliggör studier på heltid, möjligheter att utveckla stöd i pengaform, att förbättra studielånets brukbarhet, sporrande faktorer i studiestödet samt behov av att utveckla studiestödet för studerande på andra stadiet.

Ordförande för arbetsgruppen är konsultativa tjänstemannen Virpi Hiltunen vid undervisnings- och kulturministeriet. Förutom tjänstemän har arbetsgruppen en bred respresentation från studentorganisationer samt en medlem från alla regeringspartier. Arbetsgruppens förslag blir färdiga senast vid utgången av 2012.

Bakgrunden till att arbetsgruppen tillsattes är regeringens ställningstagande i samband med rambeslutet i mars. Enligt ställningstagandet skall studiestödet genomgå en kostnadsneutral reform som trädet i kraft från och med ingången av 2014. Målet med reformen är att studerande utexamineras snabbare genom att förbättra studiestödets sporrande effekt.


Beslut om tillsättande av arbetsgruppen i statsrådets projektregister (på finska)

Ytterligare information: konsultativa tjänstemannen Virpi Hiltunen 0295 3 30110

 
Sivun alkuun