Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Työryhmä Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin säätiöittämiseksi asetettu

Opetus- ja kulttuuriministeriö 2.2.2012 10.52
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on asettanut Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin (VIEI) säätiöittämistä valmistelevan työryhmän. Sen tehtävänä on valmistella esitys instituutin muuttamisesta valtion virastosta säätiöksi, jonka perusrahoitus tulee veikkausvoittovaroista.Työryhmän tulee saada työnsä kokonaisuudessaan valmiiksi 30.9.2012 mennessä.

Työryhmän puheenjohtaja on OTK Erkki Norbäck ja jäsenet johtokunnan puheenjohtaja Henrik Lax (VIEI), johtaja Kirsti Sutinen (VIEI), kamreeri Jaakko Holmalahti (VIEI), kirjasto- ja tietopalveluyksikön päällikkö Erna Marttila (VIEI), toiminnanjohtaja Petr Potchinchtchikov (Suomen Venäjänkielisten yhdistysten liitto SVYL r.y.) ja Keskustan eduskuntaryhmän lakimies Seija Turtiainen (eduskunta). Työryhmän sihteereinä toimivat kulttuuriasiainneuvosMaija Lummepuro (OKM) ja hallitussihteeri Heidi Sulander (OKM).

Hallitusohjelman mukaan Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin asema ja tehtävät selvitetään. OKM:n kutsuma selvityshenkilö, suurlähettiläs Heikki Talvitie päätyi 10. tammikuuta ministeriölle luovuttamassaan selvityksessä siihen, että instituutin tilalle perustettaisiin säätiö. Säätiön tehtävänä olisi tuottaa ministeriöille ja kunnille poikkihallinnollisia kulttuurin ja taiteen alan kotoutumispalveluja Suomen venäjänkieliselle väestölle.

Lisätietoja: 

  • Selvityshenkilö esittää: Venäjän ja Itä-Euroopan instituutti toimintakeskukseksi (Tiedote 10.1.2012)
  • OKM:n säädöshankkeet 

Palaa sivun alkuun