Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Vuoden 2012 Piikkarit –palkinnon haku on käynnissä

Opetus- ja kulttuuriministeriö
24.8.2012 10.24
Uutinen

Piikkarit-palkinto on vuosittain jaettava tunnustus liikunnan ja urheilun sukupuolten välisen tasa-arvon ja moniarvoisuuden edistämisestä. Ehdotuksia tämänkertaisen palkinnon saajaksi voi tehdä syyskuun alkupuolelle.

Piikkarit-palkinto jaetaan vuosittain ansiokkaasta toiminnasta liikunnan ja urheilun sukupuolten välisen tasa-arvon ja moniarvoisuuden edistämiseksi. Palkinnon jakavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry.

Yksityiset henkilöt ja yhteisöt voivat tehdä ehdotuksia palkittavasta. Vuoden 2012 Piikkarit-palkinnon saajaksi voi ehdottaa yhteisöä, kuten esim. urheiluseuraa, järjestöä, kuntaa tai säätiötä.

Palkintoehdotuksia arvioitaessa painopisteenä on liikunnassa ja urheilussa tapahtuva, sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävä pitkäjänteinen, tuloksellinen ja vaikuttava toiminta sekä innovatiivisuus. Ehdokkaiden arvioinnissa tukeudutaan Piikkarit-raportin, Tasapeli-työryhmän raportin ja Liikunta ja tasa-arvo 2011 -selvityksen suosituksiin.

Palkintoa on myönnetty vuodesta 1995 lähtien ja se perustuu tuolloin julkistettuun liikunnan ja urheilun sukupuolten välistä tasa-arvoa pohtineen työryhmän raporttiin Piikkareilla – nopeammin, korkeammalle ja tasa-arvoisemmin.

Ehdokkaita etsimässä

Ehdotukset voi toimittaa Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry:n verkkosivuilla olevalla lomakkeella. Takaraja ehdokkaiden ilmoittamiselle on 6.9.2012 klo 16.

Esityksen palkinnonsaajaksi tekee Piikkarit-palkintolautakunta ja palkinnosta päättää opetus- ja kulttuuriministeriö.

Palkinto jaetaan Liikunnan tasa-arvon päivänä 6.11.2012. Pääpalkinto on nimensä mukaisesti jalustalla oleva punainen naisten juhlakenkä, jossa on piikkarin piikit pohjassa, kunniakirja sekä stipendi. Lisäksi voidaan myöntää tunnustuspalkintoja.


Linkkejä ja lisätietoja:

Sivun alkuun