Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Vaalipiirirajaan muutos Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 14.9.2006 11.26
Tiedote -

Vuoden 2007 alusta voimaan tuleva Längelmäen kunnan yhdistäminen Jämsän ja Oriveden kaupunkeihin muuttaa Pirkanmaan ja Keski-Suomen vaalipiirien välistä rajaa. Yhdistäminen ei vaikuta näistä vaalipiireistä valittavien edustajien lukumäärään.

Samanaikaisesti tulee voimaan useita muitakin kuntaliitoksia, mutta niillä ei ole vaikutusta vaalipiirirajoihin. Valtioneuvosto hyväksyi esityksen vaalipiirijakoa koskevan sääntelyn muuttamisesta kuntajaon muutosten mukaisesti. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle 15. syyskuuta.

Vuoden 2007 alussa voimaan tulevat kuntajaon muutokset ovat seuraavat:

Keski-Suomen vaalipiiri: Sumiaisten kunta sekä Suolahden ja Äänekosken kaupungit yhdistyvät Äänekosken kaupungiksi.

Varsinais-Suomen vaalipiiri: Mietoisten ja Mynämäen kunnat yhdistyvät Mynämäen kunnaksi.

Pirkanmaan vaalipiiri: Viljakkalan kunta liitetään Ylöjärven kaupunkiin. Suodenniemen kunta liitetään Vammalan kaupunkiin. Luopioisten ja Pälkäneen kunnat yhdistyvät Pälkäneen kunnaksi. Längelmäen kunta yhdistetään Jämsän ja Oriveden kaupunkeihin, jolloin Pirkanmaan ja Keski-Suomen vaalipiirien välinen raja muuttuu hieman. Toijalan kaupunki ja Viialan kunta yhdistyvät Akaan kaupungiksi.

Etelä-Savon vaalipiiri: Haukivuoren kunta liitetään Mikkelin kaupunkiin. Pieksämäen kaupunki ja Pieksänmaan kunta yhdistyvät Pieksämäen kaupungiksi.

Oulun vaalipiiri: Kuivaniemen ja Iin kunnat yhdistyvät Iin kunnaksi. Vuolijoen kunta liitetään Kajaanin kaupunkiin. Ruukin ja Siikajoen kunnat yhdistyvät Siikajoen kunnaksi.

Satakunnan vaalipiiri: Kodisjoen kunta liitetään Rauman kaupunkiin.

Vaasan vaalipiiri: Vöyrin ja Maksamaan kunnat yhdistyvät Vöyri-Maksamaa –nimiseksi kunnaksi.

Lisätietoja: lainsäädäntöneuvos Eero J. Aarnio, puh. (09) 1606 7694
sähköposti: [email protected]

 
Sivun alkuun