Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Kunnalliseen eläkelakiin säädös kuntien eläkeneuvottelukunnasta

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 12.10.2006 12.56
Tiedote -

Hallitus päätti tänään 12. lokakuuta esittää, että tasavallan presidentti antaisi eduskunnalle hallituksen esityksen laiksi kunnallisen eläkelain muuttamisesta. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.5.2007.

Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kunnallista eläkelakia siten, että lakiin lisättäisiin säännökset uudesta kuntien eläkeneuvottelukunnasta. Kuntien eläkeneuvottelukunta toimisi valmistelu-, neuvottelu- ja lausunnonantoelimenä kunnalliseen eläketurvaan liittyvän lainsäädännön kehittämistä koskevissa kysymyksissä. Neuvottelukunta toimisi sisäasiainministeriön yhteydessä ja siinä olisi myös kunnallisten pääsopijajärjestöjen ja Kuntien eläkevakuutuksen nimeämiä jäseniä.

Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi myös säännöksiä kunnallisen eläkelaitoksen hallituksen jäsenten nimittämisestä, hallituksen kokoonpanosta ja toimikaudesta. Lisäksi ehdotetaan luovuttavaksi kunnallisen eläkelaitoksen ohjesäännöstä. Lakiin ehdotetaan otettavaksi säännökset valtuuskunnan ja hallituksen tehtävistä sekä eräistä muista nykyisen ohjesäännöissä säännellyistä asioista. Säännökset eläkelaitoksen eläkeasiamiestä ja varhaiseläkelautakunnasta jätettäisiin pois laista.

Lisätietoja: hallitusneuvos Heli Backman, (09) 160 42238

 
Sivun alkuun