Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ministeri Räsänen: Rajavartiolaitoksen merellinen koulutus jää Porkkalaan

Sisäministeriö 22.1.2013 14.16
Uutinen

Sisäministeri Päivi Räsänen on antanut Rajavartiolaitokselle tehtäväksi jatkaa valmistelua Raja- ja merivartiokoulun siirtämiseksi Imatralle lukuun ottamatta merellistä koulutusta, joka jää pääkaupunkiseudulle, tarkemmin sanottuna Porkkalaan. Tähän asti merivartiokoulutus ja koulun esikunta ovat sijainneet Espoossa, vaikka rajavartiokoulutus pääasiallisesti tapahtuu Imatralla.

— Rajavartiolaitoksen on säästettävä 28 miljoonaa euroa lähivuosina, minkä takia tilatehokkuutta on parannettava. Osa säästöpaketista muodostuu Raja- ja merivartiokoulun siirtämisestä Imatralle ja luopumalla Espoon kiinteistöstä. Vuositasolla voimme säästää noin miljoona euroa, sisäministeri Päivi Räsänen sanoo.

Räsänen toteaa, että asia ei aiheuttaisi suuria muutoksia merelliselle koulutukselle. — Päätöksen kannalta oli ratkaisevaa varmistaa, että merivartiokoulutus toteutetaan myös tulevaisuudessa saaristoympäristössä. Imatralla ei ole edellytyksiä tähän.
 

— Pääkaupunkiseudulle jääminen tarkoittaa, etteivät muutokset nykytilanteeseen tule olemaan kovin suuret. Merivartiokoulutuksen tärkeimmät sidosryhmät sijaitsevat suhteellisen lähellä toisiaan. Näin voidaan taata, että merivartiokoulutus on jatkossakin joustava, sanoo Räsänen.

— Olen antanut Rajavartiolaitokselle tehtäväksi valmistella koulun siirron siten, että merivartiokoulutus jää pääkaupunkiseudulle ja että se tapahtuu vastaisuudessa Rajavartiolaitoksen Porkkalan merivartioasemalla, Räsänen sanoo.
Porkkalassa on kiinteistöjen lisäksi myös hyvä laiturirakennelma. Espoon yksikkö on tähänkin asti käyttänyt Porkkalaa harjoituksissaan. Rajavartiokoulun Espoon yksikön siirto toteutetaan vuoden 2014 aikana.

Lisätietoja: Erityisavustaja Niklas Andersson 071 878 8213

 

Palaa sivun alkuun