Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi
FI

Ministeri Räsänen tutustuu Europolin ja Eurojustin toimintaan

Sisäministeriö 5.3.2013 11.12
Uutinen

Sisäministeri Päivi Räsänen vierailee keskiviikkona 6. maaliskuussa Alankomaissa ja tutustuu Europolin ja Eurojustin toimintaan.

Europolissa ministeri Räsänen tapaa Europolin johtajan Rob Wainwrightin ja keskustelee ajankohtaisista Suomen ja Europolin yhteistyöhön liittyvistä kysymyksistä. Ministeri Räsänen tutustuu Europolissa olevaan Suomen kansalliseen yhdystoimistoon ja sen toimintaan.

Eurojustissa ministeri Räsänen tapaa Eurojustin kollegion varapuheenjohtaja Raivo Seppin ja keskustelee hänen kanssaan Eurojustin toiminnasta, kehittämisnäkymistä sekä Suomen viranomaisten ja Eurojustin välisestä yhteistyöstä. Ministeri Räsänen tutustuu myös Suomen osaston toimintaan Eurojustissa.

Europol ja Eurojust keskittyvät vakavan rikollisuuden torjuntaan

Europol on Euroopan unionin lainvalvontavirasto, jonka tehtävänä on tukea jäsenmaita vakavan kansainvälisen rikollisuuden ja terrorismin torjunnassa sekä tutkinnassa. Europolin toimivaltaan kuuluu vakava kansainvälinen rikollisuus, jolla on yhtymäkohtia kahteen tai useampaan EU-maahan. Vakavaan rikollisuuteen liittyvissä tutkinnoissa Suomessa voidaan siten lähes poikkeuksetta hyödyntää Europolia. Europolin tavoite on olla parhaalla mahdollisella tavalla operatiivisen ja käynnissä olevien tutkintojen tukena.

Eurojust tukee kansallisia tutkinta- ja syyttäjäviranomaisia vakavien rajat ylittävien rikostapausten käsittelyssä. Tavoitteena on saada rikolliset nopeasti ja tehokkaasti oikeuden eteen. Eurojustin tavoitteena on olla tärkeä toimija ja juridinen asiantuntija järjestäytyneen rajat ylittävän rikollisuuden torjunnassa Euroopan unionissa. Eurojust on perustettu vuonna 2002.

Lisätietoja: ylijohtaja Kalle Kekomäki, 071 878 8250
 

Palaa sivun alkuun