Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Poliisin epäiltyjen tietojärjestelmässä merkintä ilman asiallista perustetta

Sisäministeriö 10.4.2013 16.08
Uutinen

Poliisihallituksen tiedote

Poliisihallitus on saanut tänään tiedon, että poliisin epäiltyjen tietojärjestelmään on tallennettu Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinia koskevaa tietoa.

Poliisihallitus ryhtyi välittömästi selvittämään asiaa yhdessä Keskusrikospoliisin kanssa. Poliisihallituksen selvityksen mukaan kirjaus on virheellinen ja tehty ilman laillista perustetta.

Poliisin ylijohto on pyytänyt Keskusrikospoliisia poistamaan virheellisin perustein tallennetun tiedon. Tieto poistettiin välittömästi.

Erikseen selvitetään, onko kirjaamisessa menetelty virheellisesti. Selvitystyössä arvioidaan mahdollisten jatkotoimenpiteiden tarve.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero korostaa, että viranomaisten rekistereiden tietosisältöjen on oltava virheettömiä ja laillisin perustein kirjattuja.

– Tämänkaltaiset tapaukset ovat äärettömän poikkeuksellisia eivätkä missään olosuhteissa hyväksyttäviä. Poliisihallinnossa on kiinnitetty erityistä huomiota henkilötietojen käsittelyn asianmukaisuuteen.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on hyvin pahoillaan tapahtuneesta.

Epäiltyjen tietojärjestelmä on poliisin valtakunnalliseen käyttöön tarkoitettu henkilörekisteri, joka sisältää poliisilaissa säädettyjen tehtävien suorittamiseksi hankittuja rikostiedustelu-, tarkkailu- ja havaintotietoja. Tiedot koskevat henkilöitä, joiden on syytä epäillä syyllistyvän tai syyllistyneen rikokseen, josta saattaa seurata vankeutta tai myötävaikuttavan tai myötävaikuttaneen rikokseen, josta saattaa seurata enemmän kuin kuusi kuukautta vankeutta tai huumausaineen käyttörikokseen.

Palaa sivun alkuun