Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Sisäministeri Päivi Räsänen epäviralliseen Osa-neuvostoon Irlantiin

Sisäministeriö 16.1.2013 12.17
Uutinen

Sisäministeri Päivi Räsänen osallistuu EU:n epäviralliseen oikeus- ja sisäasiainneuvostoon Dublinissa 17. tammikuuta. Kokous on Irlannin puheenjohtajuuskauden ensimmäinen.

Irlanti tuo neuvoston keskusteluun kaksi isoa teemaa: maahanmuutto kasvun tekijänä sekä sisäisen turvallisuuden ja talouskasvun välinen yhteys. Lisäksi ministerit saavat katsauksen Kreikan maahanmuutto- ja turvapaikka-asioiden toimintasuunnitelmasta ja Syyrian tilanteesta.

Epävirallisessa neuvostossa ei tehdä päätöksiä, vaan neuvostossa käydään poliittista keskustelua eri teemoista. Irlannin puheenjohtajakauden keskeisenä teemana on vakauden, kasvun ja työllisyyden parantaminen Euroopassa. Osana tätä keskustelua puheenjohtajamaa haluaa kuulla jäsenmaiden näkemyksiä maahanmuuton, liikkuvuuden ja talouskasvun suhteesta.

Lisäksi puheenjohtajamaa Irlannin tavoitteena on kuulla ministereiden näkemyksiä siitä, mitkä ovat suurimmat uhat, joita tämän hetkinen taloudellinen taantuma asettaa EU:n sisäiselle turvallisuudelle ja mihin toimiin EU:n tulisi ryhtyä näihin uhkiin vastaamiseksi.

Lisätietoja: ylitarkastaja Anne Lamminmäki, 071 878 8259
 

EU
Sivun alkuun