Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Suomen ja Puolan rajaviranomaiset tiivistävät yhteistyötään

Sisäministeriö 1.2.2013 12.22
Uutinen

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen tapasi torstaina 31. tammikuuta Varsovassa Puolan sisäministeri Jacek Cichockin. Ministerien hyvin lämminhenkisessä tapaamisessa keskusteltiin Suomen ja Puolan yhteisistä kiinnostuksen kohteista unionin ulkorajavalvonnassa ja poliisiyhteistyössä.

Ministerit sopivat myös konkreettisista yhteistyötoimista. Suomi ja Puola ovat molemmat unionin jäsenmaita, joilla on valvottavanaan pitkä osuus unionin ja Schengenin ulkorajaa. Kummankin maan sisäministerit pitivät tärkeänä, että yhdessä tunnistetaan erityisesti Schengen-alueen ulkorajoina toimivien maarajojen valvontaan liittyviä haasteita. Ministerit sopivat, että mahdollisimman pian maiden rajaviranomaiset jatkavat keskusteluita ja pohtivat, millä tavoin yhteisiä näkemyksiä voi EU-työskentelyssä hyödyntää.

Länsi-Balkanin maiden kiinnostus EU-jäsenyyttä kohtaan myös puhutti ministereitä. Ministerit sopivat, että yhdessä selvitetään, millaista tukea maat voivat Länsi-Balkanin maille tarjota esimerkiksi EU-rahoitteisten Twinning-hankkeiden kautta. Suomella on parhaillaan yhdessä Viron kanssa jo meneillään mittava Twinning-hanke Kosovossa. Twinning-hankkeilla voidaan tukea unionin jäsenvaltioiksi pyrkiviä maita esimerkiksi poliisihallinnon tai oikeuslaitoksen uudistamisessa.

Lisätietoja: ylijohtaja Kalle Kekomäki, 071 878 8250

Palaa sivun alkuun