Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkorajoja koskevat maahantulon rajoitukset jatkuvat 10.10. asti

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 16.9.2021 14.59
Tiedote 113/2021

Maahantulon rajoitukset palautetaan Singaporen asukkaille Singaporesta Suomeen saapuvassa liikenteessä. Valtioneuvosto päätti asiasta 16.9. ja päätös tulee voimaan 20.9. Rajoituksiin ei tule muita muutoksia. Nykyisiä ulkorajoja koskevia maahantulon rajoituksia jatketaan 10.10. asti. Suomeen voi kuitenkin tulla kaikista maista esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta.

Ulkorajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien kolmansien maiden välistä liikennettä. Jos rajoitusten piirissä olevasta maasta saapuva henkilö ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, sallittuja maahantuloperusteita ovat paluu Suomeen, paluu muihin EU- tai Schengen-valtioihin, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla tai muu välttämätön syy.

Katso voimassa olevat maahantulon rajoitukset ja terveysturvallisuusvaatimukset alla olevilta verkkosivuilta.

Lisätiedot:
Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä aikana numerossa 0295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Jos sinulla on kysyttävää hyväksytyistä rokotteista tai karanteeni- / testivaatimuksista, ota yhteyttä Valtioneuvoston koronainfo -palvelupuhelimeen 0295 535 535 tai käy THL:n verkkosivuilla.

 
Sivun alkuun