Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Valtiosihteeri Marjo Anttoora tutustuu siviilikriisinhallintaan Kosovossa 23.-26.4.

Sisäministeriö 23.4.2013 8.54
Uutinen

Sisäministeriön valtiosihteeri Marjo Anttoora matkustaa Kosovoon 23.4. tutustuakseen siviilikriisinhallintatoimintoihin. Suomalaisia asiantuntijoita on työskennellyt Kosovossa jo lähes 14 vuotta erilaisissa siviilikriisihallintatehtävissä. Nykyisin EU:n EULEX Kosovo operaatiossa toimii noin 35 suomalaista lähetettyä ja noin 10 sopimuspohjaista asiantuntijaa. Suomalaisia työskentelee myös Etyjin Kosovon operaatiossa. Lisäksi suomalaisia asiantuntijoita on erilaisissa EU- tai bilateraalisissa kehitysyhteistyöhankkeissa.

Valtiosihteeri Anttoora tapaa suomalaisten asiantuntijoiden lisäksi muun muassa sisäministeri Bajram Rexhepin ja Kosovon turvallisuusakatemian johtajan Ismail Smakiqin. Valtiosihteeri vierailee myös Pohjois-Mitrovicassa ja Decanin kunnassa.

Anttoora toimii puheenjohtajana sisäministeriön asettamassa siviilikriisinhallinnan neuvottelukunnassa, jossa on edustettuina eri hallinnonaloja, järjestöjä sekä työmarkkinaosapuolet. Neuvottelukunta toimii keskustelufoorumina eri toimijoille, ja se seuraa siviilikriisinhallinnan kansallisen strategian päivittämistä ja toimeenpanoa.

Kokemukset kansainvälisistä tehtävistä ovat voimavara myös kotimaalle. Tavoitteena on, että jatkossa suomalaisten asiantuntijoiden kansainvälisiä kokemuksia voitaisiin hyödyntää enemmän kotimaassa.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Helinä Kokkarinen / +358 50 456 00 58


 

Sivun alkuun