Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Yksityisen turvallisuusalan työryhmälle lisäaikaa 31.8. asti

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 29.5.2023 14.00
Tiedote

Yksityisen turvallisuusalan ohjausta, valvontaa ja koulutusta selvittävälle työryhmälle on annettu lisäaikaa. Työryhmän määräaikaa on jatkettu 31.8.2023 asti. Alun perin työryhmän työn oli määrä valmistua 31.5.

Sisäministeriö asetti tammikuussa työryhmän, joka arvioi yksityisen turvallisuusalan ohjausta, valvontaa ja koulutusta. Työryhmän tehtävänä on tehdä ehdotukset, miten alan toimintaa voidaan kehittää. Työryhmän selvityksen perusteella arvioidaan, millaisille mahdollisille lainsäädännön muutoksille on tarvetta.

Työryhmä jatkaa toimintaansa aiemmassa kokoonpanossa. Hanke toteutetaan sisäministeriön johdolla. Työryhmässä ovat edustettuina myös oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Poliisihallitus, Opetushallitus, turvallisuusalan yritysten toimialajärjestö Suomen Vartioliikkeitten Liitto ry ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ry. Työryhmän pysyvänä asiantuntijana on lisäksi yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston edustaja. Työryhmä kuulee työssään myös muita asiantuntijoita.

Lisätiedot:

poliisiylitarkastaja Timo Kerttula, p. 0295 488 366, [email protected]

 
Sivun alkuun