Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ylijohtaja Risto Lammi: Syrjäseutujen ja lähiöiden asukkaiden turvallisuudesta halutaan huolehtia

Sisäministeriö 30.11.2018 8.50
Uutinen

- Julkisuudessa eri toimijat ovat esittäneet vaihtelevia arvioita siitä, miten harvaan asuttujen alueiden poliisia vahvistetaan tai ei vahvisteta ensi vuonna, tai pysytetään vain nykyinen poliisimäärä, kirjoittaa sisäministeriön ylijohtaja Risto Lammi blogissaan.

- Jos eduskunta myöntää ensi vuodeksi poliisille esitetyn 5,8 miljoonan euron lisärahan hallituksen talousarvioesityksen mukaisesti, on poliittinen tahtotila, että tästä 3,3 miljoonaa euroa käytetään kokonaisuudessaan harvan asutuksen alueille. Näitä ovat erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomi.

Lammin mukaan tarkoitus on myös vahvistaa kaupunkilähiöissä poliisin ennalta estävää työtä mm. lisäämällä lähipoliisin henkilöresursseja. - Ennalta estävä työ on yhteiskunnallisesti tärkeää tilanteessa, jossa vihapuhe ja vastakkainasettelu lisääntyvät. Lähiöpoliisien toimintaan on ensi vuonna tarkoitus kohdentaa 2,5 miljoonaa euroa.

Kaiken kaikkiaan määrärahaa on esitetty niin, että ensi vuonna Suomessa olisi noin 7250 poliisivirkaa, kun nyt poliiseja on noin 7200. Poliisihallitus kohdentaa voimavarat poliisin yksiköille tarkoituksenmukaisesti.

Sisäministeriön tavoitteena on vahvistaa hallinnonalan talouden pitkäjänteistä suunnittelua ja kehittämistä tulevina vuosina niin, että haasteisiin pystytään vastaamaan laadukkaasti ja kustannustehokkaasti, Lammi kirjoittaa.

Lue lisää blogista

Palaa sivun alkuun