Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Jukka Nummikoski johtajaksi työ- ja elinkeinoministeriöön

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 22.6.2022 10.37
Tiedote
Jukka Nummikoski

Hallintotieteiden maisteri Jukka Nummikoski on nimitetty työ- ja elinkeinoministeriön johtajan virkaan ajaksi 1.8.2022–31.7.2027. Nimityksestä päätti valtioneuvosto 22.6.2022.

Nummikoski siirtyy virkaan maa- ja metsätalousministeriön talousjohtajan virasta, missä on hän työskennellyt vuodesta 2016 lähtien. Tätä ennen hän on toiminut vuoden neuvottelevana virkamiehenä valtioneuvoston kansliassa, runsaat 13 vuotta talouspäällikkönä valtiovarainministeriössä sekä vuosituhannen vaihteessa noin kaksi vuotta laskentapäällikkönä kauppa- ja teollisuusministeriössä. Hänellä on työkokemusta myös Merenkulkulaitoksesta sekä Tampereen yliopistosta. 

Virkaa haki 17 henkilöä.

Johtaja toimii esimiesasemassa johtaen ministeriön ohjausyksikön toimintoja ja resursseja. Ohjausyksikkö toimii suoraan kansliapäällikön alaisuudessa.

Yksikön tehtäviin kuuluvat ministeriön strategisen johtamisen ja ohjauksen tuki, taloussuunnittelu, riskienhallinnan edistäminen ja hallinnonalan digitalisaation johtaminen.
Yksikköön on hallinnollisesti sijoitettu myös ministeriön lainsäädäntöjohtaja ja lainsäädäntöjohtamisen prosessi.  Yksikkö toimii tehtävissään kiinteässä yhteistyössä ministeriön osastojen ja yksiköiden kanssa.


Lisätiedot:
henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela, TEM, p. 029 504 7988 
 

 
Sivun alkuun