Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Työ- ja elinkeinoministeriön budjetin pääosassa työllisyyspaketti, aluekehitys ja yritykset

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 7.10.2019 11.31
Uutinen

Hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikan tavoitteena on, että normaalin kansainvälisen ja siitä heijastuvan kotimaisen talouskehityksen oloissa työllisyysaste saavuttaa 75 prosentin tason 15–64-vuotiaiden ikäryhmässä vuonna 2023. Tämän toteutuessa normaalin kansainvälisen talouden tilanteessa julkinen talous on tasapainossa vuonna 2023.

Vuoden 2020 syksyllä hallituksella tulee olla osoitettavissa 30 000 uutta työpaikkaa vastaavat toimenpiteet. Nyt päätetyn työllisyyspaketin vaikutusarvioita työstetään syksyn aikana työ- ja elinkeinoministeriön ja valtiovarainministeriön yhteistyönä.

Työministeri: Työllisyyspaketti nopeuttaa työllistymistä ja lisää osallisuutta

– Olemme hallituksen budjettiriihessä sopineet merkittävistä panostuksista työllisyyden edistämiseksi. Kokonaisvaltainen työllisyyspaketti nopeuttaa työllistymistä ja tarjoaa työnhakijoiden yksilöllisiin tarpeisiin vastaavaa palvelua, työministeri Timo Harakka kertoo.

Työllisyyspaketin avulla yhä useampi osatyökykyinen ja pitkäaikaistyötön pääsee osalliseksi yhteiskuntaan työpaikan, koulutuksen tai hänelle räätälöidyn palvelun kautta.

Elinkeinoministeri: Aluekehitys, yritykset ja kiertotalous elinkeinopolitiikan painopisteinä

– Teemme päätöksiä, jotta alueemme ja yrityksemme pärjäävät entistä paremmin ja etenemme määrätietoisesti kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa, kommentoi elinkeinoministeri Katri Kulmuni hallituksen budjettiriihen tuloksia.

 
Sivun alkuun