Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Pyörävaras vastusti partiota Lahdessa

29.7.2021 9.06
Uutinen

Hämeen poliisipartioilla oli noin 200 tehtävää vuorokauden aikana. Sysmässä kadonneen marjastajan etsintä työllisti partioita ja vapaaehtoisia etsijöitä usean tunnin ajan. Nainen löytyi yöllä noin kahden aikoihin, kun aktiivinen kansalainen oli kuullut kadonneen avunhuutoja metsästä. Poliisi kiittää etsintöihin osallistuneita.


LAHTI. Hätäkeskukseen tuli keskiviikkoiltana ilmoitus tummiin pukeutuneesta pyörävarkaasta Launeella. Paikalle mennyt partio sai havainnon pyörävarkaasta ja tunnisti hänet poliisin vanhaksi tutuksi. Parikymppinen mies lähti polkemaan partiota karkuun ja hän katosi hetkeksi partioilta. Miehestä saatiin havainto Launeen asumisyksikössä. Hän oli jo ehtinyt aiheuttaa häiriötä pakomatkansa jälkeen kyseisessä yksikössä. Mies oli partiota kohtaan hyvin uhmakas ja välinpitämätön kehotuksia ja käskyjä kohtaan. Miestä laitettaessa poliisiauton kuljetustilaan ja yritti tulla sieltä ulos fyysistä voimaa käyttämällä ja huitomalla käsillään. Partio joutui käyttämään tilanteessa kaasusumutinta vastarinnan murtamiseksi.
Miehen anastama polkupyörä löytyi pusikosta läheltä kiinniottopaikkaa. Poliisi tutkii tapahtunutta varkautena ja virkamiehen vastustamisena.

LAHTI. Partio pysäytti henkilöauton liikennetarkastusta varten keskiviikkona iltapäivällä Lahden Hennalassa. Autoa kuljetti parikymppinen nainen, joka puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettaja käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Hänet kuulusteltiin epäiltynä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

LAHTI. Partio sai hätäkeskukselta tehtävän torstain vastaisen yönä kahden jälkeen. Ilmoituksen mukaan Lahden Liipolassa mieskaksikko on liikkeellä henkilöautolla ja molemmat vaikuttavat päihtyneeltä. Partio tapasi kyseisen auton pysähtyneenä ravintolan pysäköintialueella. Autoa kuljettaneelle nelikymppiselle miehelle tehtiin huumepikatesti, joka oli positiivinen.
Auton kyydissä oli kuljettajan lisäksi nelikymppinen mies ja hänellä oli etsintäkuulutuksia. Molemmille miehille tehtiin turvallisuustarkastukset. Kuljettajan hallusta löytyi kaasusumutin, jonka hallussapitoon hänellä ei ollut lupaa. Matkustajan hallusta löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran.
Mieskaksikon epäillään syyllistyneen huumausainerikokseen ja heidät otettiin kiinni siihen epäiltyinä. Kuljettajan epäillään syyllistyneen myös rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

HOLLOLA. Hätäkeskukseen tuli keskiviikkona iltapäivällä ilmoitus sekavasta miehestä, joka hyppii Salpakankaan teollisuusalueella kiinteistön katolla. Partio tapasi katolta alastoman kolmekymppisen miehen, joka oli rikkonut kiinteistöä. Miehen epäillään syyllistyneen vahingontekoon ja hänet otettiin kiinni asiassa.

RIIHIMÄKI. Partio tapasi parikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alisena torstain vastaisena yönä kahden aikoihin Riihimäen keskustassa. Hänen hallustaan löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä vähäinen määrä huumausainetta. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja kahteen huumausaineen käyttörikokseen.

JOKIOINEN. Viisikymppinen mies kävi anastamassa kaksi laatikkoa keskiolutta keskiviikkona puolenpäivän aikoihin Keskuskadun marketista. Hän oli poistunut paikalta henkilöauton kyydissä. Partio tapasi miehen ja hän myönsi anastaneensa oluet. Samalla selvisi, että mies oli edellisenä päivänä syyllistynyt vastaavanlaiseen tekoon samassa kaupassa. Miehen epäillään syyllistyneen näpistykseen.

Hämeen poliisilaitos Jokioinen Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Riihimäki Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
 
Sivun alkuun