Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pääministeri Stubbin hallituksen ohjelma

Pääministeri Alexander Stubbin hallituksen ohjelma annettiin tiedonantona eduskunnalle 24.6.2014.

Hallitusohjelma

Suomi uuteen nousuun – kasvua ja työllisyyttä

Pääministeri Stubbin hallituksen tavoitteena on avoin, oikeudenmukainen ja rohkea Suomi. Hallituksen ohjelma perustuu edellisen, pääministeri Kataisen hallituksen ohjelmaan, rakennepoliittiseen ohjelmaan sekä sen toimeenpanoa ja julkisen talouden sopeuttamista koskeviin linjauksiin.

Kataisen hallituksen ohjelma vaalikaudelle 2011-2015 ja sen tavoitteet ovat edelleen voimassa. Hallituksen painopisteitä ovat köyhyyden, eriarvoisuuden ja syrjäytymisen vähentäminen, julkisen talouden vakauttaminen ja kestävän talouskasvun, työllisyyden ja kilpailukyvyn vahvistaminen. Hallitus saattaa loppuun hallitusohjelmassa ja myöhemmin kuluvalla vaalikaudella asetetut tavoitteet ja tehdyt päätökset. Suomalaisten kotitalouksien ja yritysten luottamusta vahvistetaan vaalimalla päätöksenteon jatkuvuutta ja ennustettavuutta.

Vahva julkinen talous on kestävän hyvinvoinnin edellytys. Julkisen talouden kestävyysvajeen umpeen kurominen edellyttää rakenteellisia uudistuksia, kasvun ja työllisyyden edellytysten vahvistamista sekä valtiontalouden sopeuttamista. Rakennepoliittisen ohjelman toteutuminen elokuussa 2013 päätetyllä tavalla varmistetaan aiemmin sovitun mukaisesti kesän 2014 budjettiriihessä tarvittaessa tehtävillä lisäpäätöksillä. Elokuussa 2013 sovittu rakennepoliittinen ohjelma sekä julkisen talouden suunnitelma vuosille 2015-2018 ja näitä tarkentavat toimeenpanopäätökset asetetaan loppuvaalikaudella etusijalle hallinnonalojen toiminnassa.

Sivun alkuun