Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Euroopan unionin puolustusministerit keskustelevat turvallisuustilanteen kehityksestä sekä avaruuden merkityksestä osana puolustuspolitiikkaa

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 12.1.2022 12.51
Tiedote
Puolustusministeri Antti Kaikkonen osallistuu Ranskan Brestissä 12.-13.1.2022 järjestettävään Euroopan unionin epäviralliseen puolustusministerikokoukseen.
Kokouksessa keskustellaan ajankohtaisista EU:n puolustusyhteistyön kysymyksistä, kuten Euroopan turvallisuustilanteen kehityksestä sekä Ukrainan tilanteesta. Agendalla on myös keskustelu Ranskan puheenjohtajakauden prioriteetista, eli avaruuden kasvavasta merkityksestä turvallisuudessa ja puolustuksessa. Puolustusministerien on myös määrä keskustella yhdessä EU:n ulkoministerien kanssa turvallisuus- ja puolustusyhteistyön arviointi- ja ohjausprosessista, niin kutsutusta EU:n strategisesta kompassista. Lisäksi puolustusministereillä on työillallinen Naton ja YK:n edustajien kanssa.
Lisätietoa kokouksen agendasta antaa erityisasiantuntija Anna Ilvesniemi, puh. +358 295 140 027, sekä kokouksen viestintään liittyen viestintäpäällikkö Kristian Vakkuri, puh. +358 295 140123.
 
Sivun alkuun