Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston kanslia kerää kokemuksia valtioneuvosto.fi-sivuston käytöstä ja kehittämistarpeista. Auta kehittämistyössä ja vastaa lyhyeen verkkokyselyyn

Hallitusneuvottelut loppusuoralla

25.5.2015 9.56
VNK

Hallitusneuvottelut ovat jatkuneet maanantaina valtioneuvoston juhlahuoneistossa. Hallitusneuvotteluissa sovittiin eilen 1,6 miljardin euron panostuspaketista, jolla laitetaan korjausvelkaa kuntoon ja satsataan strategisiin kärkihankkeisiin. Neuvottelujen johtoryhmä, puheenjohtajat Juha Sipilä, Timo Soini ja Alexander Stubb kertoivat, että ohjelma toteutetaan kolmen vuoden aikana.

Keskustelut ministeriörakenteesta ja ministereiden määrästä jatkuvat maanantaina.

Sipilän mukaan hallitusneuvottelujen keskeiset kysymykset on nyt ratkottu. Asioista on tarkoitus kertoa keskiviikkona 27.5. pidettävässä tiedotustilaisuudessa. Mikäli aikataulussa pysytään uuden hallituksen nimityspäivä olisi perjantai 29.5. Sipilä kertoi sunnuntaina myös, että uusi hallitus työskentelee kesäkuun yhdessä keskeisten virkamiesten kanssa avokonttorissa ja tekee hallitusohjelman toimintasuunnitelmaa. Vasta tämän jälkeen ministerit lähtevät omiin ministeriöihinsä.

Katso puheenjohtajien kommentit maanantaina heidän saapuessaan Smolnaan:
Juha Sipilä
Timo Soini
Alexander Stubb

Kuvia hallitusneuvotteluista

Hallitusneuvotteluista julkaistut aineistot, kuvat ja videot löytyvät kootusti osoitteesta:
vn.fi/hallitusneuvottelut

Sivun alkuun