Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Tiedotustilaisuus 17.3. Valmiuslain käyttöönotto ja rajavalvonta

17.3.2020  16.40
SM STM TEM VNK

Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus linjasi 16.3. lisätoimenpiteistä, joiden tarkoituksena on hidastaa koronavirustartuntojen leviämistä sekä suojella riskiryhmiä. Linjaukset ovat voimassa 13.4.2020 asti. Hallituksen linjaamat toimenpiteet saatetaan voimaan valmiuslain, tartuntatautilain sekä muun lainsäädännön mukaisesti. Valmiuslain osalta valtioneuvosto antoi 17.3. kaksi käyttöönottoasetusta eduskunnalle. Asetuksissa yksilöidään ne tietyt valmiuslain säännökset, jotka nyt otetaan käyttöön.

Hallitus piti aiheesta pääministeri Sanna Marinin johdolla tiedotustilaisuuden. Tilaisuuteen osallistuivat myös sisäministeri Maria Ohisalo, ulkoministeri Pekka Haavisto ja liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstö 
Kunnalla on oikeus poiketa terveydenhuollon kiireettömän hoidon määräajoista ja sosiaalihuollon palvelutarpeen arvioinnista koronavirustilanteen takia | STM 17.3.   
Suomen rajaliikennettä aletaan rajoittaa - eläkkeellä olevia rajavartijoita ja poliiseja voidaan kutsua töihin | SM 17.3.  
Työnantajalle mahdollisuus poiketa väliaikaisesti työaikaa ja vuosilomaa koskevista järjestelyistä yhteiskunnan kriittisissä toiminnoissa | TEM 17.3.  
Valtioneuvoston yleisistunnon päätösaineisto 17.3.2020 
Tiedotustilaisuuksien tallenteet | YouTube 
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr

Sivun alkuun