Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ministeri Paatero edellyttää Fortumin ja Neste Oilin hallituspalkkioiden korotuksista luopumista

Statsrådets kommunikationsavdelning 27.1.2015 13.07
Tiedote 40/2015

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero edellyttää, että valtio-omisteiset yhtiöt noudattavat yhteiskunnalliseen tilanteeseen sopivaa linjaa hallitusten palkkioissa. Hallitusten palkkiot tai niitten korotukset eivät saa tässä taloudellisessa tilanteessa näyttäytyä kohtuuttomina, kun tavallisilta palkansaajilta odotetaan palkkamalttia ja monet joutuvat pelkäämään työpaikkojensa puolesta.

Valtion enemmistöomisteisten pörssiyhtiöiden Neste Oilin ja Fortumin yhtiökokouksia valmistelevat nimityskomiteat toivat viimeviikolla julkisuuteen esityksensä, joihin sisältyi myös hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkioiden merkittävä korottaminen. Nimityskomiteat perustelevat esityksiään palkkioiden jäämisellä jälkeen vastaavien yritysten yleisestä linjasta ja tarpeella saada yhtiöiden hallituksiin parhaat mahdolliset osaajat.

- Nimitystoimikunnat ovat tehtävänsä mukaisesti arvioineet palkkiotasoa yhtiöiden näkökulmasta. Poliittisesti vastuullisen päätöksentekijän on kuitenkin katsottava asiaa laajemmalti. Korotuksia ei tässä tilanteessa voida pitää sopivina. Suomessa kaivataan nyt yhteisen tahtotilan luomista ja kaikkien odotetaan olevan mukana talkoissa. Kokemus eriarvoisuudesta vaikeassa taloustilanteessa murentaa sen edellytyksiä, Paatero toteaa.

Lisätiedot:
Ministeri Sirpa Paatero
- erityisavustaja Paavali Kukkonen, valtioneuvoston kanslia, [email protected], p. 050 566 3455

Sirpa Paatero
Palaa sivun alkuun