Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ministeri Skinnari Qatariin

Ulkoministeriö 4.11.2019 19.00
Uutinen

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Qatarissa 5.–6.11.2019. Ministeri tapaa valtionjohtoa ja vierailee Dohassa toimivassa suomalais-kansainvälisessä koulussa. Matkan tavoitteena on tuoda esiin Suomen korkeaa osaamista energia-, teknologia- ja koulutussektoreilla sekä luoda pohjaa kaupallisen yhteistyön vahvistumiselle.

”Suomessa on korkeaa osaamista esimerkiksi ilmasto- ja energia-asioissa. Meillä on olemassa innovatiivisia energia- ja teknologiaratkaisuja, joille on kysyntää Qatarin kaltaisessa maassa”, kehitys- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sanoo. 

Ministeri Skinnari tapaa Qatarin valtionjohtoa ja vierailee Dohassa toimivassa suomalais-kansainvälisessä koulussa, Qatar–Finland International Schoolissa. 

Vierailulla tavataan EU-maiden suurlähettiläitä ja kansainvälisen työjärjestön ILO:n edustajia. ”Qatar on ollut esillä julkisuudessa vierastyöläisiin liittyvien ongelmien vuoksi. Pidän tärkeänä, että tästä aiheesta keskustellaan vierailuni aikana”, ministeri Skinnari toteaa.

Edellisen ministerivierailun teki Qatariin pääministeri Juha Sipilä toukokuussa 2017.

Palaa sivun alkuun