Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Puolustusbudjetista yli puolet varataan hankintoihin

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 27.9.2021 11.40
Tiedote
Hallituksen talousarvioesityksessä ensi vuodelle esitetään puolustushallinnon määrärahoiksi 5,1 miljardia euroa. Tämä on 223 miljoonaa euroa (5 %) kuluvan vuoden talousarviota enemmän. Pääosin lisäys aiheutuu monitoimihävittäjähankinnan arvonlisäveromenoista. Sotilaallisen maanpuolustuksen menoista ilman arvolisäveromenoja käytetään 2,7 miljardia euroa materiaalihankintoihin, joukkojen varustamiseen ja materiaalin kunnossapitoon. Summaan sisältyvät myös HX- ja Laivue-hankkeisiin varatut rahat.
- Ensi vuoden puolustusmenoissa korostuvat puolustuskykymme kannalta keskeiset hankinnat, jotka ovat olleet pitkään tiedossa, toteaa puolustusministeri Antti Kaikkonen.
- Myös hallitusohjelmaan kirjattu Puolustusvoimien henkilö- ja tehtävämäärän kasvattaminen etenee. Puolustuksen kehittäminen on pitkäjänteistä ja suunnitelmallista.

Talousarvioesityksessä Puolustusvoimien toimintamenot pysyvät lähes ennallaan. Puolustusvoimien henkilö- ja tehtävämäärän lisäämiseen kohdennetaan asteittain hallitusohjelman mukaisesti seitsemän miljoonaa euroa. Vuoden 2022 talousarviossa lisäys on kuusi miljoonaa euroa. Lisäksi sotilaallisen kriisinhallinnan kalusto- ja hallintomenoihin esitetään noin 64 miljoonaa euroa.

Lisätietoja puolustusministeriössä antaa talousjohtaja Kristiina Olsson, puh. 0295 140 220.


 
Sivun alkuun