Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Puolustusministeri Antti Kaikkonen päätti Puolustusvoimien osallistumisesta kansainväliseen harjoitusyhteistyöhön vuonna 2021

Puolustusministeriö
4.12.2020 16.00
Tiedote

Kansainvälisen harjoitusyhteistyön merkitys on korostunut Puolustusvoimien tehtävien edellyttämien valmiuksien ja kyvyn kehittämisessä. Puolustusyhteistyön syveneminen on vaikuttanut myös kansainvälisen harjoitusyhteistyön tavoitteisiin, tilannekuvauksiin ja harjoitusten laajuuksiin.

Puolustusvoimien osallistuminen vuoden 2021 kansainväliseen harjoitusyhteistyöhön on jatkumoa edellisten vuosien pitkäjänteiselle harjoitusosallistumiselle ja heijastaa osaltaan puolustusyhteistyön tiivistymistä. Kehittyvä yhteistyö Ruotsin, Yhdysvaltojen ja Naton kanssa vaikuttaa myös harjoitusyhteistyön sisältöön. Puolustusvoimien kansainvälisen harjoitusyhteistyön painopiste on vaativissa kansainvälissä harjoituksissa sekä sotilaallisen avun antamista ja vastaanottamista kehittävissä harjoituksissa.

Puolustusvoimien tärkeimmät kansainväliset harjoituskokonaisuudet ensi vuonna ovat osa Pohjoismaista sekä Ruotsin ja Yhdysvaltojen kanssa tehtävää kahden- ja monenvälistä yhteistyötä. Näihin liittyvät harjoituskokonaisuudet järjestetään kevään ja alkukesän aikana Ruotsin, Norjan ja Suomen alueilla.

Puolustusvoimien vuoden 2021 suunnitelma sisältää 60 harjoitustapahtumaa (71 vuonna 2020), joiden kustannukset ovat yhteensä noin 4,0 milj. euroa (7,9 milj. euroa vuonna 2020). Lisätietoa Suomen osallistumisesta kansainväliseen harjoitusyhteistyöhön sekä esimerkkejä vuoden 2021 harjoituksista löytyy puolustusministeriön verkkosivuilta.

Puolustusministeriössä lisätietoja antavat apulaisosastopäällikkö Janne Kuusela, puh. +358 295 140 206 sekä vanhempi osastoesiupseeri Jyri Saanio, puh. +358 295 140 003.

Sivun alkuun