Hyppää sisältöön

Puolustusministeri Häkkänen vierailee Yhdysvalloissa

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 19.5.2024 15.00
Tiedote

Puolustusministeri Antti Häkkänen vierailee Yhdysvalloissa 20.-23.5.2024.

Washington DC:ssä puolustusministeri Häkkäsen on määrä tavata Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin sekä Yhdysvaltain laivastoministeri (Secretary of the Navy, SECNAV) Carlos Del Toro. Ministereiden on määrä keskustella ajankohtaisista turvallisuuskysymyksistä sekä Naton piirissä ja kahdenvälisesti tehtävästä puolustusyhteistyöstä.

"Suomi tekee tiivistä puolustusyhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa. Viime vuonna allekirjoitettu DCA-sopimus kertoo Yhdysvaltojen sitoutumisesta Suomen turvallisuuteen ja luo edellytykset yhteistoiminnalle kriisitilanteessa. Suomi ei puolustaudu yksin, vaan Naton jäsenenä ja yhdessä Yhdysvaltojen kanssa", toteaa puolustusministeri Antti Häkkänen.

Puolustusministeri Häkkäsellä on lisäksi kahdenvälinen tapaaminen transformaatioesikunnan komentajan kenraali Philip Lavignen kanssa. Tapaamisen asialistalla on muun muassa ennakointi- ja suorituskyky-yhteistyö. Ministeri Häkkänen vierailee myös Norfolkin yhteisoperaatioesikunnassa.

Lisätietoa puolustusministerin työvierailusta antavat puolustusministeriössä neuvotteleva virkamies Tuomas Koskenniemi, puh. +358 295 140 058 sekä viestintäpäällikkö Kristian Vakkuri, puh. +358 295 140 123.