Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ruotsin puolustusministeri Hultqvist vierailee Suomessa

Puolustusministeriö
6.2.2019 15.15
Tiedote

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist tekee työvierailun Suomeen perjantaina 8.2.2019. Hultqvistin vierailua isännöi puolustusministeri Jussi Niinistö.

Peter Hultqvist on toiminut Ruotsin puolustusministerinä vuodesta 2014 alkaen. Hän jatkaa tehtävässään myös pääministeri Stefan Löfvenin toisessa hallituksessa, joka muodostettiin 21.1.2019. Työvierailu Suomeen on Hultqvistin ensimmäinen kahdenvälinen ministeritapaaminen hänen uudella ministerikaudellaan. Hultqvistin ja Niinistön perjantain kokous on puolustusministerien 49. tapaaminen kuluvalla hallituskaudella.

Vierailun aikana puolustusministerien on määrä keskustella mm. Suomen ja Ruotsin kahdenvälisestä puolustusyhteistyöstä, pohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä sekä transatlanttisesta yhteistyöstä. Asialistalla on lisäksi mm. Suomen ja Ruotsin EU- ja Nato-yhteistyö, puolustusmateriaaliyhteistyö sekä lähialueen turvallisuuspoliittinen tilanne.

Puolustusministeri Hultqvist tapaa työvierailunsa aikana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Lisätietoa ministeri Hultqvistin työvierailusta antavat puolustusministeriössä erityisasiantuntija Erkki Aalto, puh. 0295 140312 sekä vierailun viestintään liittyen viestintäjohtaja Niina Hyrsky, puh. 0295 140120.

 
Sivun alkuun