Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Suomelta 32 miljoonaa euroa kriisitilanteiden ruokaturvallisuuden parantamiseen

Ulkoministeriö
1.3.2018 13.09
Tiedote

Suomi tukee Maailman ruokaohjelma World Food Programmea (WFP) 32 miljoonan euron yleistuella vuosina 2018–2021.

”Nälkää näkevien määrä maailmassa on valitettavasti taas kääntynyt nousuun pitkittyneiden konfliktien ja ilmastonmuutoksen takia. WFP:llä on keskeinen rooli taistelussa nälkää vastaan. Monivuotisen yleistuen avulla järjestö pystyy oikea-aikaisemmin ja kustannustehokkaammin suunnittelemaan toimintaansa”, toteaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

YK:n alaisuudessa toimiva WFP on maailman suurimpia humanitaarisia järjestöjä, joka avustaa noin 80 miljoonaa ihmistä noin 80 maassa vuosittain. WFP:llä on yli 14 000 työntekijää, joista 90 prosenttia työskentelee avunsaajamaissa.

WFP toimittaa ruoka-apua hätätilanteisiin ja keskittyy kehitysyhteistyössä ravitsemukseen, erityisesti äideille ja lapsille. Ravitsemukseen kiinnitetään ohjelmissa huomiota jo raskausaikana ja kahden vuoden ikään asti, ja myöhemmin erityisesti kouluaterioiden kautta. WFP on toteuttanut ruokaohjelmia kouluissa ympäri maailman jo 50 vuoden ajan.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Claus Lindroos, humanitaarisen avun ja politiikan yksikkö, puh. +358 295 351 234 sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustaja Juha Kirstilä, puh. +358 40 552 8200.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Sivun alkuun