Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Suomen suurlähetystö vaurioitunut Beirutin räjähdyksessä, lähes kaikki matkustusilmoituksen tehneet tavoitettu

Ulkoministeriö 5.8.2020 11.35
Uutinen

Libanonin pääkaupungissa Beirutissa satama-alueella tapahtui erittäin voimakas räjähdys tiistai-iltana Suomen aikaa. Räjähdyksessä on tämänhetkisten tietojen mukaan kuollut yli sata ihmistä ja tuhansia loukkaantunut.

Uutista päivitetty 6.8.

Noin kahden kilometrin päässä räjähdyspaikasta sijaitseva Suomen edustuston kanslia ja residenssi Beirutissa ovat vaurioituneet räjähdyksen voimasta. Edustuston henkilöstö on tavoitettu, ja kaikki ovat kunnossa. Tilat on suljettu toistaiseksi ja henkilökunta jatkaa työskentelyä väliaikaisesti muissa tiloissa. 

Matkustusilmoituksen tehneitä on 40 ja ulkoministeriö on tavoittanut kaikki ne matkustusilmoituksen tehneet suomalaiset, joiden se uskoo olleen Libanonissa. Tämänhetkisen tiedon mukaan yksi suomalainen on loukkaantunut räjähdyksessä. Kaupungissa voi olla suomalaisia, jotka eivät ole tehneet matkustusilmoitusta. 

Ulkoministeriö kehottaa noudattamaan Beirutissa erityistä varovaisuutta ja välttämään liikkumista räjähdyspaikan läheisyydessä. 

Jos olet kunnossa, ilmoita läheisillesi. Hätätilanteessa tulee olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön tai ulkoministeriön päivystyskeskukseen, puh. +358 9 1605 5555, sähköposti [email protected]

Kaikkia Libanonissa olevia suomalaisia pyydetään tekemään matkustusilmoitus
 

Palaa sivun alkuun