Hyppää sisältöön

Suomi ja Ranska: EU:n yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa kehitettävä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 15.6.2016 18.39 | Julkaistu suomeksi 18.9.2017 klo 12.58
Tiedote 258/2016

Suomi ja Ranska haluavat kehittää EU:n yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikka sekä tiivistää EU:n ja Naton välistä yhteistyötä. Maat antoivat aiheesta yhteisen julkilausuman tänään Pariisissa, kun pääministeri Juha Sipilä tapasi presidentti François Hollanden sekä pääministeri Manuel Vallsin.

– Meidän on vahvistettava puolustusyhteistyötämme EU:ssa, sillä turvallisuustilanne lähialueillamme - niin idässä kuin etelässäkin - on muuttunut. Toivomme Ranskan kanssa, että EU-mailla on poliittista tahtoa laajentaa yhteistyötä kriisinhallinnasta Euroopan ja eurooppalaisten turvallisuuden takaamiseen, pääministeri Sipilä sanoi Pariisissa.

Suomen ja Ranskan mielestä EU:n ja Naton väliseen yhteistyöhön on saatava nykyistä strategisempi ote.

– Kesäkuun Eurooppa-neuvoston ja Naton Varsovan huippukokouksen tulisi luoda edellytyksiä yhteistyön kehittämiselle. Yhteistyö olisi tärkeää erityisesti meriturvallisuuden alalla, hybridiuhkiin vastaamisessa sekä harjoitusten osalta, pääministeri Sipilä totesi.

Pääministeri Sipilä keskusteli Ranskan johtajien kanssa myös muista ajankohtaisista EU-asioista kuten terrorismin vastaisesta toiminnasta, muuttoliikkeestä ja Britannian EU-suhteesta. Esillä olivat myös Suomen ja Ranskan ajankohtaiset talouskysymykset.

Julkilausuma kokonaisuudessaan (englanniksi)

Lisätietoja: erityisavustaja Jari Haapiainen (EU-asiat), p. 0295 160 406 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia