Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvosto siunasi lainan Finnfundille

Ulkoasiainministeriö
3.11.2016 13.56
Tiedote

Tiedote 206/2016
03.11.2016

Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on istunnossaan 3.11.2016 puoltanut ulkoministeriön esitystä myöntää 130 miljoonan euron vaihtovelkakirjalaina Finnfundille. Lainapäätös on nyt valmis ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen allekirjoitettavaksi.

Lainapäätöksellä toimeenpannaan helmikuussa hyväksytyn kehityspoliittisen selonteon linjaus, joka koskee Finnfundin toiminnan kehittämistä ja riskinoton mahdollisuuksien parantamista kehitykselle tärkeissä hankkeissa. Vaihtovelkakirjalainan taloudelliset vaikutukset valtiolle on huomioitu eduskunnan 22.6. hyväksymässä valtion vuoden 2016 toisessa lisätalousarviossa.

Finnfund on valtion omistama, ulkoasiainministeriön hallinnonalalla toimiva kehitysrahoitusyhtiö, joka tarjoaa yrityksille pitkäaikaista riskirahoitusta kannattaviin investointeihin kehittyvissä maissa.

Finnfundin rahoituksen piirissä olevat hankkeet ovat luoneet 25 600 uutta työpaikkaa kehitysmaissa ja vero- ja maksutulot kehitysmaiden hallinnoille olivat 285 miljoonaa euroa vuonna 2015. Yhtiön liikevoitto oli 5,1 miljoonaa euroa ja sijoitusomaisuus 329 miljoonaa euroa.

"Maailmassa vallitsee yksimielisyys siitä, että YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää myös vahvaa yksityisen sektorin panosta. Suomi ottaa nyt ison askeleen ja nousee tämän ajattelun kärkimaiden joukkoon", toteaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen.

Lisätietoja: ylitarkastaja Oskar Kass, kehitysrahoituslaitosten yksikkö, ulkoministeriö, puh. 0295 351 943

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

 
Sivun alkuun