Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Eurooppaministeri Tuppurainen Euroopan parlamentin täysistuntoon

Valtioneuvoston viestintäosasto 21.10.2019 18.18
Tiedote 551/2019

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen osallistuu Euroopan parlamentin täysistuntoon 22. ja 23. lokakuuta Strasbourgissa. Täysistunnossa aiheina ovat muun muassa ilmastokriisi ja ekologinen hätätila, Pohjois-Makedonian ja Albanian EU-jäsenyysneuvottelujen avaaminen sekä etsintä- ja pelastusoperaatiot Välimerellä. Ministeri Tuppurainen toimii istunnossa lisäksi Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan sijaisena ulkosuhteista käytävässä keskustelussa.

Ministeri Tuppurainen vierailee 22. lokakuuta Euroopan parlamentin valiokuntien puheenjohtajakokouksessa, jossa ministeri ja valiokuntien puheenjohtajat keskustelevat Suomen puheenjohtajakauden painopisteistä. Valiokuntien puheenjohtajakokouksen muodostaa kaikkien pysyvien parlamentin valiokuntien tai alivaliokuntien puheenjohtajat. Sen tehtävänä on koordinoida valiokuntien työskentelyä ja vastata niiden sujuvasta yhteistyöstä.

Ministeri Tuppurainen edustaa parlamentissa EU:n neuvostoa, jonka puheenjohtajamaana Suomi toimii heinä-joulukuun 2019. EU:n neuvoston puheenjohtajamaa osallistuu Euroopan parlamentin täysistunnossa käytävään toimielinten väliseen keskusteluun europarlamentaarikkojen ja komissaarien kanssa, ja käyttää EU:n neuvoston puheenvuorot.

Lisätietoja: EU-erityisasiantuntija Tuomas Nirkkonen, p. 295 160 597 ja erityisavustaja Matti Niemi, p. 045 679 1717, valtioneuvoston kanslia