Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Pääministeri Sipilä avasi kasvuyrittäjyystapahtuma Slushin

Valtioneuvoston viestintäosasto 11.11.2015 13.57
Uutinen

Pääministeri Juha Sipilä avasi tänään 11. marraskuuta kasvuyrittäjyys- ja teknologiatapahtuma Slushin Helsingin Messukeskuksessa. Pääministeri korosti avauspuheessaan innovaatioiden tuotteistamisen ja kaupallistamisen merkitystä. Hän toi esille myös toiveensa yritysten ja yliopistomaailman tiiviimmästä käytännön yhteistyöstä.

”Yliopistojen ja keksijöiden patentteja ja innovaatioita tulisi hyödyntää systemaattisemmin ja aktiivisemmin yhteistyössä yritysten kanssa. Innovaatiot voitaisiin tallettaa innovaatiopankkiin, josta ne voitaisiin tehokkaammin paikantaa ja identifioida. Innovaatiopankin kautta myös innovaatioiden tekijänoikeuksia voitaisiin suojata paremmin.”

Slush on kasvanut muutamassa vuodessa yhdeksi Euroopan merkittävimmistä kasvuyritystapahtumista. Tänä vuonna Helsinkiin on saapunut 15 000 osallistujaa lähes 80 maasta. Lisäksi mukana on vaikuttava joukko kansainvälisiä pääomasijoittajia.

”On erittäin hienoa aistia Slush-tiimin tekemisen energia ja henki. Kansainväliset vieraamme toivotan lämpimästi tervetulleeksi Suomeen – olette tulleet oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Slushiin saapuneet sijoittajat löytävät rahoilleen varmasti hyviä kohteita”, pääministeri Sipilä sanoi.

Lisätietoja tapahtumasta