FI SV EN

Pääministeri Sipilä Brysseliin EU-huippukokouksiin

Valtioneuvoston viestintäosasto 11.10.2018 14.18
Tiedote 469/2018
Pääministeri Sipilä Brysseliin EU-huippukokouksiin

Pääministeri Juha Sipilä osallistuu Brysselissä keskiviikkona 17. lokakuuta Britannian EU-eroa käsittelevään Eurooppa-neuvoston kokoukseen ja torstaina 18. lokakuuta Eurooppa-neuvoston kokoukseen sekä euromaiden huippukokoukseen. Pääministeri osallistuu myös 18.-19. lokakuuta Brysselissä pidettävään Aasian ja Euroopan maiden väliseen ASEM-huippukokoukseen.

Keskiviikkona Eurooppa-neuvoston (art. 50) työillallisella EU-johtajat arvioivat EU27-kokoonpanossa Britannian EU-eroprosessin edistymistä, ja sen pohjalta mahdollisen ylimääräisen brexit-huippukokouksen tarvetta marraskuussa. Torstaina Eurooppa-neuvoston asialistalla on muuttoliike ja EU:n sisäinen turvallisuus. Kokouksessa muun muassa arvioidaan edistymistä muuttoliikkeen hallintaan tähtäävissä toimissa, joista sovittiin kesäkuun Eurooppa-neuvostossa. Eurohuippukokouksen asialistalla on talous- ja rahaliiton (EMU) syventämistä koskevien neuvottelujen tilanne.  

Perjantaina ASEM-huippukokouksessa Euroopan ja Aasian maiden johtajien keskustelun pääteemana on "Eurooppa ja Aasia: globaalit haasteet, globaalit kumppanit". Kokouksessa keskitytään maanosien välisen yhteistyön lujittamiseen monilla aloilla, kuten kaupankäynnissä ja investoinneissa sekä kestävässä kehityksessä ja ilmastonmuutoksen torjunnassa. Pääministeri Sipilä tapaa kokouksen yhteydessä myös kahdenvälisesti Aasian maiden johtajia.

Lisätietoa kokouksista:
Eurooppa-neuvosto
Eurohuippukokous
ASEM-huippukokous

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 319, erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833, erityisavustaja (kansainväliset asiat) Jani Raappana (ASEM-kokous), p. 0295 160 306 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia.