Hyppää sisältöön

Pääministeri Sipilä Eurooppa-neuvoston ylimääräiseen kokoukseen

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 21.11.2018 15.02
Tiedote 546/2018

Pääministeri Juha Sipilä osallistuu Eurooppa-neuvoston ylimääräiseen kokoukseen Brysselissä sunnuntaina 25. marraskuuta. Kokouksessa EU-johtajien on määrä vahvistaa sopimus Britannian EU-erosta. Johtajien on myös määrä hyväksyä EU:n ja Britannian tulevaa suhdetta koskeva poliittinen julistus, joka liitetään erosopimukseen.

Suomi on tyytyväinen siitä, että EU:n ja Britannian erosopimuksesta saavutettiin alustava sopu 14. marraskuuta. Suomen prioriteetit, eli kansalaisten oikeuksia ja rahoitusratkaisua koskevat osat, ovat sopimusluonnoksessa ennallaan. EU:n ja Britannian tulevan suhteen puitteita määrittelevän poliittisen julistuksen lähtökohtana tulee olemaan mahdollisimman läheinen yhteistyö käytännössä kaikilla politiikka-aloilla, osapuolten reunaehdot huomioiden.

Britannian on määrä erota EU:sta 29. maaliskuuta 2019. Tämän jälkeen alkaa noin kahden vuoden siirtymäaika. Tavoitteeksi asetetaan, että EU:n ja Britannian tuleva suhde olisi valmiina siirtymäajan päättyessä.

Lisätietoa kokouksesta, erosopimusluonnoksesta ja tulevaa suhdetta koskevasta poliittisesta julistuksesta

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 319, erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Sivun alkuun