FI SV EN

Pääministeri Sipilä ja EU:n korkea edustaja Mogherini keskustelivat EU:n puolustuksesta

Valtioneuvoston viestintäosasto 15.6.2017 15.21
Tiedote 296/2017
Pääministeri Sipilä ja EU:n korkea edustaja Mogherini keskustelivat EU:n puolustuksesta

Pääministeri Juha Sipilä on keskustellut tänään Oulussa EU:n ulkopoliittisen korkean edustajan Federica Mogherinin kanssa EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisestä. Korkea edustaja Mogherini kiitti Suomea aktiivisuudesta EU:n puolustusyhteistyössä ja sen kehittämisessä. Eurooppa-neuvosto käsittelee puolustusyhteistyötä ensi viikolla Brysselissä.

- Suomen linja on kunnianhimoinen ja toivomme, että asiassa edetään myös pysyvän rakenteellisen yhteistyön osalta. Kävimme korkean edustajan Mogherinin kanssa hyvän keskustelun, jossa toin esille prioriteettihankkeitamme kuten hybridiosaamisen sekä avaruusyhteistyön. Toivon, että saamme mahdollisimman paljon kumppaneita hankkeidemme ympärille, pääministeri Sipilä sanoo.

-Kerroin korkea edustaja Mogherinille maanantaina käymästäni puhelinkeskustelusta Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa. Myös presidentti Macron pitää EU:n yhteisen puolustuksen kehittämistä erittäin olellisena. On tärkeää, että EU:n puolustuspolitiikan kehittämisessä keskeisesti mukana olevalla Suomella on toimiva ja tiivis keskusteluyhteys Ranskan kanssa, Sipilä totesi.

Pääministeri Sipilän isännöimälle lounaalle osallistuivat myös ulkoministeri Timo Soini, EU:n arktisesta politiikasta vastaavan komissaari Karmenu Vella sekä Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland. Lounaalla keskusteltiin myös arktisesta politiikasta, Venäjästä sekä Yhdysvalloista.

Pääministeri Sipilä osallistui Oulussa lisäksi ”Kestävän kehityksen arktinen – luovia ratkaisuja etsimässä” –tapahtumaan, jolla vauhditetaan keskustelua EU:n arktisesta politiikasta osana kansainvälisiä suhteita ja EU:n arktisten alueiden kehittämistä.

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Valokuvia median käyttöön