Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pääministeri Sipilä ja puheenjohtaja Tusk keskustelivat

Julkaisuajankohta 6.9.2016 17.31
Tiedote 357/2016

Pääministeri Juha Sipilä ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ovat keskustelleet tänään puhelimessa. Puheenjohtaja Tusk konsultoi jäsenvaltioita ennen Bratislavassa 16. syyskuuta järjestettävää epävirallista päämiestapaamista.

Kokouksessa 27:n EU-maan päämiehet keskustelevat EU:n kehittämisestä Britannian Brexit-päätöksen jälkeen. Keskeisiä teemoja ovat talouskasvun vauhdittaminen sekä sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden kehittäminen.

-Jatkaessamme EU:n kehittämistä nyt 27 jäsenmaan voimin meidän tulee olla sekä kunnianhimoisia että realistisia, korosti pääministeri Juha Sipilä.

-Ratkaisujen hakeminen talouden haasteisiin on yksi unionin keskeisimmistä kysymyksistä. Meidän on poistettava loputkin kauppaa ja investointeja jarruttavat esteet EU-maiden väliltä. Tämä on erittäin tärkeää kansalaisille, koska hyvin toimiva Euroopan sisämarkkina tuo talouskasvua ja vahvistaa työllisyyttä, totesi pääministeri Sipilä.

Pääministeri Sipilä korosti myös, että vapaakauppasopimukset Yhdysvaltain ja Kanadan kanssa vauhdittaisivat Euroopan taloutta ja työllisyyttä.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p.0295 160 319, erityisavustaja Jari Haapiainen (EU-asiat), p.0295 160 406 ja mediajärjestelyistä EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p.040 537 0733

 
Sivun alkuun