FI SV EN

Pääministeri Sipilä Norjaan arktisen alueen seminaariin

Valtioneuvoston viestintäosasto 17.1.2017 9.09
Tiedote 18/2017

Pääministeri Juha Sipilä osallistuu maanantaina 23. tammikuuta kutsuttuna puhujana ja panelistina arktisten alueiden tulevaisuutta käsittelevään Arctic Frontiers -konferenssiin Tromssassa. Matkan aikana pääministeri Sipilä käy myös kahdenväliset keskustelut Norjan pääministeri Erna Solbergin kanssa.

Suomen ja Norjan pääministerien välisissä kahdenvälisissä keskusteluissa esiin nousevat maiden väliset suhteet ja yhteistyönäkymät, pohjoismainen yhteistyö sekä ajankohtaiset kansainväliset ja EU-kysymykset kuten Venäjä ja Brexit.

Vuotuisen Arctic Frontiers -tapahtuman teemana on avaruus ja meri, ”White Space – Blue Future”. Tapahtumassa keskustellaan nopeasti muuttuvan arktisen alueen taloudellisesta hyödyntämisestä ekologisesti kestävällä tavalla. Konferenssiin saapuu useiden maiden ministereitä, tutkijoita sekä yritysmaailman edustajia.

Tapahtuman yhteydessä Suomen ja Norjan pääministerit osallistuvat Arctic Frontiersin koolle kutsumaan erilliseen tilaisuuteen norjalaisille ja suomalaisille yrityksille. Tavoitteena on luoda suotuisia olosuhteita rajanylittävälle teknologiayhteistyölle sekä yhteisille projekteille pohjoisessa. Suomalaisyrityksistä mukana ovat: Aker Arctic Technology, Atlas Elektronik Finland, Beacon Finland, Bluet, Exel Composites, Halton Marine, Prizztech, Roadscanners ja Team Arctic Finland / Gaia Consulting.  

Suomi on aktiivinen arktinen toimija. Arktiset asiat ovat meillä tavallistakin vahvemmin esillä, koska Suomi toimii keväästä lähtien Arktisen neuvoston puheenjohtajana ja suomalainen yritysjohtaja Arktisen talousneuvoston puheenjohtajana.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Anna-Kaisa Heikkinen, p. 040 7483 867 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 07 33, valtioneuvoston kanslia.

Lisätietoja