Hyppää sisältöön

Sinivalkoiset juhlavalaisut syttyvät Suomessa ja maailmalla

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 28.11.2017 16.45
Tiedote 553/2017

Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistetaan ensi viikolla sinivalkoisin juhlavalaisuin kautta Suomen, ja innostus on levinnyt myös maailmalle. Monet maat osallistuvat Suomen suuren syntymäpäivän juhlintaan 5.-6.12. valaisemalla ikonisia kohteitaan sinivalkoisin värein. Yle välittää tunnelmia juhlavalaisuista eri puolilta maailmaa.

Suomessa virinnyt innostus juhlistaa satavuotiaan syntymäpäivää sinivalkoisin juhlavalaisuihin on laajentunut myös ulkomaille. Luvassa on lukuisten tunnettujen kohteiden valaisuja eri puolilla maailmaa, muun muassa Niagaran putoukset Kanadassa, Tukholman Globen-areena, Colosseum Roomassa, Belémin torni Lissabonissa ja Fortalezan linnoitus Mosambikin pääkaupungissa Maputossa valaistaan.

Tietoja uusista valaistavista kohteista kertyy edelleen ja kymmeniä kohteita sisältävä laajempi lista julkaistaan itsenäisyyspäivän viikolla.

”On hienoa nähdä, miten paljon ystäviä Suomella on maailmalla, ja kuinka suurella sydämellä Suomen suureen hetkeen halutaan osallistua. Monet valaistavat kohteet ovat historiallisesti ja kansainvälisesti merkityksellisiä paikkoja, joissa paikalliset suomalaiset ja Suomen ystävät voivat tuntea ylpeyttä ja iloa huipentuvasta juhlavuodesta”, Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen iloitsee.

Suomi 100:n ja Suomen edustustoverkon yhteistyössä eri maiden kanssa valmistelema laaja kokonaisuus tuo Suomen suuren hetken esiin ympäri maailman.

”Juhlavalaisut tekevät Suomea tunnetuksi uudella tavalla. Tämä on ollut suuri ponnistus edustustoverkollemme ja haluankin välittää kaikille lämpimät kiitokset”, Suomi 100 -suurlähettiläs Petri Salo sanoo.

Yle välittää ikimuistoiset hetket valaistavista kohteista tv:ssä, Yle Areenassa, verkossa ja sosiaalisessa mediassa itsenäisyyspäivän aatosta alkaen.

”Kyseessä on upea ele kansakunnallemme ja samalla osoitus maiden välisestä yhteistyöstä ja kunnioituksesta”, Ylen itsenäisyyspäivän ohjelmiston päätuottaja Marko Krapu sanoo.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on muodostunut kaikkien aikojen suurimmaksi juhla- tai teemavuodeksi Suomessa. Suomi 100 -juhlavuoden 5 000 hanketta käsittävä ohjelma on ulottunut yli sataan maahan, kaikille mantereille. Avoin ohjelma, sen laajuus ja tekemisen tapa ovat ainutlaatuisia myös kansainvälisesti.

Lisätietoa:

Suomi 100 viestintä / SEK: [email protected] puh. 050 327 5160 arkisin klo 9-16 (ajalla 5.-6.12. klo 08-21)

Viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä, Suomi 100, [email protected], p. 040 705 3323

Tiedottaja Tiina Tähtinen, ulkoministeriö, [email protected], p. 050 341 9483

Päätuottaja Marko Krapu, Yle, [email protected], p. 040 869 1176

Suomi 100 -ohjelmatietoa verkossa

Suomi 100 sosiaalisen median kanavissa Facebook, Twitter, Instagram, YouTube

#suomi100 #onneasuomi

Lisätietoa, materiaalia ja kuvituskuvia median käyttöön 

****

Suomi 100. Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Käynnissä on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi, jota vietetään koko vuoden, koko Suomessa. Suomi 100 -juhlavuoden teema on yhdessä. Juhlavuoden koordinoinnista vastaa valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio ja siinä työskentelevä sihteeristö sekä alueverkosto maakunnissa. suomifinland100.fi, #suomi100, #finland100

Sivun alkuun