Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtakunnallinen Suomi 100 -juhla rakentuu Ouluun

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 1.12.2017 11.11
Tiedote 563/2017

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden huipentava Valtakunnallinen Suomi 100 -juhla rakentuu Ouluun, ja on kaikkien suomalaisten ja Suomen ystävien seurattavissa Ylen suorana lähetyksenä lauantaina 2. joulukuuta kello 19 lähtien. Valtakunnallista Suomi 100 -juhlaa isännöivät Suomi 100 -valtuuskunnan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä ja Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen. Juhlavieraina Oulussa on 1200 itsenäisyyden juhlavuoden tekijää eri puolelta Suomea.

"Siniristilippu on liehunut tänä vuonna poikkeuksellisen ylväästi – Utsjoelta Etelämantereelle. Olemme yhdessä saaneet viettää itsenäisyyden satavuotisjuhlaa tuhansien tapahtumien voimin yli sadassa maassa kuudella eri mantereella", toteaa pääministeri, Suomi 100 -juhlan isäntä Juha Sipilä.

"Tästä juhlasta on muodostunut suomalaisen kansalaisyhteiskunnan voimannäyte. Olen iloinen siitä tavasta, jolla suomalaiset ja Suomen ystävät ovat ottaneet juhlavuoden omakseen."

"Juhlavuoden ohjelman laajuus ja moni-ilmeisyys on yhteinen kunnianosoituksemme itsenäisen Suomen ja suomalaisuuden rakentajille sekä pohja, jolta ponnistamme kohti yhteistä tulevaisuutta myös juhlavuoden jälkeen", pääministeri Sipilä kiittää.

Valtakunnallinen Suomi 100 -juhla Oulussa on ainutkertainen musiikin, tanssin, sirkuksen ja uuden teknologian matka suomalaiseen luontoon, sukupolvien kohtaamiseen ja yhdessä tekemiseen.

Ohjelman avaa juhlavuoden tilausteos Yhdessä, joka on Jaakko Kuusiston säveltämä teos kymmenelle suomalaiselle orkesterille. Siinä maailman suurin sinfoniaorkesteri tuo musiikillisen tervehdyksensä satavuotiaalle Suomelle. Illan aikana kohtaavat eri taiteenlajit ja suomalaiset huipputaiteilijat.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kunnioittavat juhlaa läsnäolollaan.

Lisätietoja:

Suomi 100: ohjelmapäällikkö Suvi Innilä, suvi.innila (at) vnk.fi, p. 050 597 7552 ja viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä, paivi.pirttila (at) vnk.fi, p. 040 705 3323.

Oulun kaupunki: tapahtumapäällikkö Samu Forsblom, samu.forsblom (at) ouka.fi, p. 044 703 7558 ja tiedottaja Carita Forsman, carita.forsman (at) ouka.fi, p. 040 621 2411

 
Sivun alkuun