Budjettipäälliköksi Sami Yläoutinen

Valtiovarainministeriö 4.7.2019 13.56
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt kauppatieteiden tohtori Sami Yläoutisen valtiovarainministeriön budjettiosaston osastopäälliköksi. Yläoutinen siirtyy budjettipäälliköksi valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattorin tehtävästä.

”Hallituskauden ensimmäisen julkisen talouden suunnitelman ja ensi vuoden talousarvion valmistelu on täydessä vauhdissa. Alkavalla vaalikaudella on löydettävä ratkaisuja, joilla turvataan julkisen talouden kestävyys. Budjettiosastolla on tässä keskeinen rooli. Pidän etuoikeutena työskentelyä budjettiosaston osaavan henkilökunnan kanssa”, Yläoutinen toteaa.

Yläoutinen on työskennellyt valtiovarainministeriössä eri tehtävissä vuodesta 1999 lukien. Toukokuusta 2015 lähtien hän on toiminut talouspolitiikan koordinaattorina ja ylijohtajana. Aiemmin Yläoutinen on toiminut myös neuvonantajana Kansainvälisessä Valuuttarahastossa (IMF).

Budjettiosasto vastaa finanssipolitiikan tavoitteiden ja keinojen valmistelusta, julkisen talouden suunnitelmasta, valtion talousarvion valmistelusta sekä valtion taloushallintoa, valtiontalouden valvontaa ja tarkastusta koskevien säädösten sekä säädösten soveltamiseen liittyvien ministeriön toimenpiteiden valmistelusta.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä torstaina 4. heinäkuuta. Yläoutinen nimitettiin budjettiosaston osastopäällikön virkaan viiden vuoden määräajaksi 15. heinäkuuta lähtien.

Valtiovarainministeriön budjettipäällikön virkaa haki 9 henkilöä (tiedote 25.3.)

Mediakuvia Sami Yläoutisesta (valtioneuvoston kuvapankki)

Lisätietoja:

Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki, puh. 02955 30292, martti.hetemaki(at)vm.fi