Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Juha Sarkio jatkaa valtionhallinnon kehittämisosaston osastopäällikkönä

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 4.6.2020 13.33
Tiedote
Juha Sarkio.

Valtioneuvosto on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti Juha Sarkion valtionhallinnon kehittämisosaston osastopäällikön määräaikaiseen virkaan 4. kesäkuuta. Sarkio on toiminut samassa tehtävässä vuodesta 2013.

”Yhteiskunnan murrostilanteissa julkisen hallinnon rooli korostuu niin vakauttajana kuin tulevaisuuden rakentajana. Jokaisella virkamiehellä on myös vastuu siitä, millaisen yhteiskunnan me jätämme tulevaisuuden sukupolville. Olen hyvin otettu mahdollisuudesta jatkaa tässä tehtävässä ja toivon, että pystymme yhdessä kumppaniemme kanssa luomaan uudenlaisen julkisen hallinnon, jossa kansalainen on keskiössä”, kertoo Sarkio.

Sarkio on työskennellyt yhteensä 38 vuotta valtionhallinnossa. Sarkio on toiminut valtionhallinnon kehittämisosaston osastopäällikkönä vuodesta 2013. Tätä ennen Sarkio toimi Tekesin johtajana sekä hallintojohtajana ulkopoliittisessa instituutissa. Sarkio on työskennellyt myös johtajana Suomen Akatemiassa sekä useassa eri tehtävässä puolustushallinnossa.

Valtionhallinnon kehittämisosasto vastaa valtionhallinnon kehittämisestä, henkilöstövoimavarojen johtamisesta sekä hallintopolitiikan valmistelusta ja toimeenpanosta. Osasto kehittää valtionhallinnon ohjausjärjestelmiä ja rakenteita sekä edistää valtion yhteisten toimintatapojen käyttöönottoa. Osasto tukee valtion virastoja johtamisen ja henkilöstön kehittämisessä, valmistelee valtion virkamies- ja virkaehtolainsäädännön sekä edistää valtion kilpailukykyä työnantajana. Osastolla valmistellaan lisäksi valtion hankintatoimen ohjaukseen ja valtion kiinteistövarallisuuteen liittyviä asioita.

Sarkio nimitettiin virkaan 1. elokuuta alkaen viiden vuoden määräajaksi ajalle 1.8.2020–31.7.2025.

Lisätietoja:

Ylijohtaja Juha Sarkio, puh. 02955 30031, juha.sarkio(at)vm.fi
Alivaltiosihteeri Päivi Nerg, puh. 02955 30149, paivi.nerg(at)vm.fi

 
Sivun alkuun