Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Kaupunkineuvos Antti Rantakokko selvittämään seutukaupunkien elinvoimaa ja kasvua

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 24.5.2017 12.58
Tiedote

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, elinkeinoministeri Mikä Lintilä ja asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ovat kutsuneet kaupunkineuvos Antti Rantakokon selvityshenkilöksi. Selvityshenkilö tulee tekemään toimenpide-ehdotuksia seutukaupunkien uudistumisen sekä taloudellisen elinvoimaisuuden parantamiseksi.

Selvityshenkilön tehtävänä on arvioida seutukaupunkien elinvoimaisuutta ja sen kehitystä. Tarkastelussa otetaan huomioon eri näkökulmat elinvoimaisuuteen: seutukaupunkien väestökehitys, elinkeinot, työllisyys, kuntatalous, koulutustarjonta, asuminen sekä liikenneyhteydet. Selvityshenkilö tarkastelee myös sitä, miten seutukaupungit voivat päästä nykyistä paremmin osaksi talouskasvua: miten tuotannon sijoittumista ja investointeja seutukaupunkeihin voidaan edesauttaa ja miten toimialojen kasvu- ja taantumavaiheisiin on mahdollista sopeutua. Selvityshenkilö pyrkii lisäksi tunnistamaan seutukaupunkien elinvoiman ja taloudellisen kasvun mahdollisia esteitä. Selvitysaika on 1.6–30.9.2017.

Selvityshenkilön asettamispäätös

Lisätietoja:

Erityisavustaja Sami Miettinen, p. 0295 530 057, etunimi.sukunimi(at)vm.fi
Selvityshenkilö, kaupunkineuvos Antti Rantakokko, puh. 044 778 2000

 
Sivun alkuun